Komentara: 2
Pregleda: 2555

Nastavak adaptacije objekta u Harambašićevoj

27.02.2020. u 10:15h
Izvor: TV Subotica
U budžetu Grada za ovu godinu predviđeno je oko 3,3 miliona dinara za nastavak adaptacije objekta u Harambašićevoj 4, koji Politehnička škola koristi za praktičnu nastavu. U ovoj, četvrtoj fazi radova, planirano je da se uradi fasada zgrade. Završetkom adaptacije problem ove škole bio bi rešen, jer bi se umesto na četiri lokacije, na kojima se nastava trenutno odvija, ona mogla realizovati na samo dve.
Nastavak adaptacije objekta u Harambašićevoj

U objektu površine 667 metara kvadratnih, na tri nivoa nalaze se radionice i kabineti u kojima učenici Politehničke škole imaju časove praktične nastave. U njima gotovo svakodnevno boravi oko 250 đaka, koji kažu da su uslovi rada odlični, a da im se posebno sviđa što su dobili noviju opremu.

- Lakše je raditi na kompjuteru. U 21. veku smo, lakše nam je i jednostavnije - kaže Mateo Kujundžić, učenik trećeg razreda Politehničke škole.

- Bolji su uslovi nego pre. Pre smo imali starije kompjutere i teže su se programi otvarali, sada je mnogo brže i u odnosu na prethodne godine bolje - dodaje Jelena Tikvicki, učenica trećeg razreda Politehničke škole.

Nastavak adaptacije objekta u Harambašićevoj

- Mnogo toga se promenilo ove godine. Imamo više interakcije sa tehnologijom, stolice i stolovi su mnogo bolji, te su i časovi mnogo zabavnjiji - ističe Teodor Tot, učenik trećeg razreda Politehničke škole.

Nisu samo đaci osetili pogodnosti nastave u ovom objektu. Profesorima je sada lakše jer, osim što se u njemu nalaze moderno opremljeni kabineti, blizu je centralnoj zgradi, čime se štedi vreme.

- Nije problem kada je lepo vreme, ali kada je kiša, vi treba da stignete za pet minuta iz jednog objekta koji je udaljeniji od drugog. Šta to znači? To znači da moramo ranije da prekinemo nastavu, a sad više nikakvih prepreka nemamo. Časove završavamo na vreme, imamo dovoljno vremena da stignemo u drugi objekat koji je blizu i mnogo nam znači što smo dobili ovaj objekat - objašnjava Đenđika Seleši, profesorka u Politehničkoj školi.

Nastavak adaptacije objekta u Harambašićevoj

Prva faza radova počela je još pre šest godina, a objekat je dat na korišćenje Politehničkoj školi pre tri godine. Od 736 učenika koliko je trenutno pohađa, njih gotovo dve trećine povremeno ima nastavu u Harambašićevoj 4.

- Kabineti koji su do sada urađeni, njih sedam, namenjeni su uglavnom učenicima grafičke i građevinske struke. U donjoj etaži su radionice, na spratu su računarski kabineti. Mnogo smo dobili, ali je potrebno izmestiti stolarsku radionicu koja se nalazi u iznajmljenom prostoru i potrebno je izmestiti kabinete za praktičnu nastavu građevinske struke i zanatska zanimanja. Njima je potrebno urediti prostor koji je prizeman - ističe Iso Planić, direktor Politehničke škole.

Škola je na ovaj način dobila mogućnost da se nastava odvija u savremenim uslovima i na savremen način, poručuje direktor. Osim toga, time bi trebalo da bude rešen i dugogodišnji problem.

Nastavak adaptacije objekta u Harambašićevoj

- U nastavku radova, nadamo se da će objekat u potpunosti biti priveden nameni obrazovanja i da će na taj način Politehnička škola moći svoju nastavu da realizuje samo u dva objekta. U ovom trenutku nastava se odvija na četiri izdvojene lokacije, to je problem Politehničke škole i nadam se da će u nekoj perspektivi biti rešen - dodaje Planić.

Iako se još uvek ne zna kada će radovi na fasadi početi, u Politehničkoj školi se nadaju da će se odvijati tokom letnjeg raspusta, a da će do kraja godine biti gotovi.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 2555
Povezane teme

politehnička srednja škola

iso planić

đenđi seleši

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.