Komentara: 2
Pregleda: 2322

Nastavlja se program "Moja prva plata"

06.08.2021. u 10:39h
Izvor: Subotica.com
Vlada Srbije usvojila je Uredbu o izmenama i dopunama Uredbe o programu podsticanja zapošljavanja mladih "Moja prva plata", prema kojoj će taj program biti nastavljen.
Nastavlja se program "Moja prva plata"

Uredbom se nastavlja uspešna realizacija Programa podsticanja zapošljavanja mladih "Moja prva plata" i u 2021. godini, kao vid dodatne podrške procesu integracije nezaposlenih mladih na tržište rada.

U program će biti uključeno 10.000 mladih sa srednjim i visokim obrazovanjem do navršenih 30 godina života, bez radnog iskustva, a koji se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

Uredbom je utvrđen uvećan iznos sredstava za korisnike novog ciklusa Programa, tako da će se korisnicima sa srednjim obrazovanjem obezbediti mesečna novčana naknada u iznosu od 22.000 dinara, a korisnicima sa visokim obrazovanjem u iznosu od 26.000 dinara.

U prvom ciklusu programa "Moja prva plata", iz Subotice su se prijavila 92 poslodavca iz privatnog sektora, od kojih je većina uspešno pronašla zainteresovane kandidate za obavljanje stručne prakse u njihovim kompanijama i firmama. Programom "Moja prva plata" u Srbiji je prošle godine bilo obuhvaćeno ukupno 8.224 lica.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2322

Povezana vest

Povezane teme

zapošljavanje u Subotici

Nacionalna služba za zapošljavanje

zapošljavanje

aktivne mere zapošljavanja

program moja prva plata

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.