Komentara: 21
Pregleda: 4448
Foto

Nastavlja se uređenje Palića

25.09.2024. u 16:02h
Izvor: Subotica.com
Zahvaljući podršci Pokrajinske vlade u protekle dve godine intenzivno se radi na uređenju Vikend naselja na Paliću.
Nastavlja se uređenje Palića

Do sada je uklonjeno 13 devastiranih objekata, a preduzeće "Park Palić" koje rukovodi ovim obimnim poslom i dalje je u kontaktu sa građanima kako bi se zajedničkim snagama rešili papirološki nedostaci.

- Zalaganjem Ištvana Pastora dobili smo skoro 36,5 miliona dinara za uređenje Vikend naselja.  Ono se nalazi tik do obale Palićkog jezera i u neposrednoj blizini kulturnih objekata, a ne samo što je bilo ruglo, već i nebezbedno. To nismo mogli da dozvolimo - podseća Valerija Denč, direktorka preduzeća "Park Palić". - Prvi cilj je bio rušenje 13 devastiranih objekata, čime je Grad Subotica dobio 15 parcela od kojih može da prihoduje. Potom smo postavili rasvetu i 12 kandelabara, a potom i popločali stazu dugu 85 metara, čime smo zaokružili prvu fazu uređenja Vikend naselja.

Nastavlja se uređenje Palića

Naredna faza podrazumeva dalje sređivanje i izgradnju parking mesta.

- Zahvaljujem se i meštanima sa kojima smo imali jako dobru saradnju, zajedno smo tražili rešenja za problematiku. Postoji još nekoliko predmeta koji treba da se reše i verujem da ćemo i to uspeti - dodaje Denč.

Nastavlja se uređenje PalićaUređenje Vikend naselja je samo deo ulaganja Pokrajinske vlade u Palić. Najveće je, svakako, bila izgradnja akva parka.

- Palić i njegov turistički potencijal bili su na prioritetnoj listi. Akva park je kapitalna investicijia, a uz njega treba da se razvijaju i drugi projekti poput uređenja obale, izgradnje šetališta i staze oko celog jezera, rušenje nelegalnih objekata - naglašava Balint Juhas, predsednik Skupštine APV. - Bogojvar takođe čeka rekonstrukciju i za to imamo planove.

Izvor: Subotica.com
Poseta predsednika Skupštine Vojvodine Vikend naselju na Paliću Poseta predsednika Skupštine Vojvodine Vikend naselju na Paliću Poseta predsednika Skupštine Vojvodine Vikend naselju na Paliću Poseta predsednika Skupštine Vojvodine Vikend naselju na Paliću Poseta predsednika Skupštine Vojvodine Vikend naselju na Paliću Poseta predsednika Skupštine Vojvodine Vikend naselju na Paliću Poseta predsednika Skupštine Vojvodine Vikend naselju na Paliću Poseta predsednika Skupštine Vojvodine Vikend naselju na Paliću
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 dan i 13 časova
Komentara: 21
Pregleda: 4448
Povezane teme

daniel đivanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.