Komentara: 16
Pregleda: 4759

Nastavlja se vakcinacija bez zakazivanja, očekuju se nove doze "Sputnjik V" vakcine

24.05.2021. u 14:35h
Izvor: Subotica.com
Nastavlja se vakcinacija bez zakazivanja, očekuju se nove doze "Sputnjik V" vakcine

Timovi Doma zdravlja Subotica angažovani na imunizaciji stanovništa protiv virusa kovid-19 prošle nedelje su podelili ukupno 3.900 vakcina, pri čemu su polovinu činile prve doze, a preostali deo revakcine. Osim na centralnom punktu u Novoj opštini, radilo se i na terenu, pa su se tako vakcinisali i građani u prigradskim naseljima, kao i u kućnim uslovima.

- Prošle nedelje smo imali akciju u tri sela i građani su se lepo odazvali, a ukoliko neka sela još imaju zahteva, mi smo voljni da izađemo u susret. Prošle nedelje smo imali i vakcinisanje građana drugom dozom u kućnim uslovima i time smo obuhvatili veliki broj nepokretnih građana koji su revakcinisani, dok ove nedelje na rasporedu imamo vakcinaciju prvom dozom preko 200 nepokretnih građana - kaže Ivanka Beoković, direktorka Doma zdravlja Subotica.

Nastavlja se vakcinacija bez zakazivanja, očekuju se nove doze "Sputnjik V" vakcineKada je u pitanju vakcinacija bez prethodnog zakazivanja, ove nedelje biće moguća cepivima "Fajzer-Biontek" i "Sinofarm" u Novoj opštini, od 8 do 20 časova. Kako se na ovom punktu istovremeno odvija i revakcinacija građana, Beoković ističe da su gužve moguće samo u prepodnevnim časovima, dok u poslepodnevnim nema čekanja.

- Danas i sutra imamo revakcinu 300 ljudi "AstraZenekom", a svaki dan imamo revakcinu "Sinofarmom" i "Fajzerom". Pored redovnog deljenja drugih doza, u Novoj opštini radi i određeni broj timova sa prvim dozama "Sinofarma" i "Fajzera". Dnevno imamo oko 200 ljudi koji se odazovu na vakcinaciju bez zakazivanja, otprilike je to oko 100 za "Sinofarm" i 100 za "Fajzer". Dakle, interesovanje je podjednako za obe vakcine i najmanje bude oko 200 građana, a nekad i više - ističe Beoković, dodajući da će građani koji treba da se revakcinišu "Sputnjik V" vakcinom morati da pričekaju. - Trenutno imamo jedno blago zakašnjenje "Sputnjika" i jutros smo dobili mejl da se ne zna tačno kada će "Sputnjik" stići u zemlju. Međutim, svi građani koji čekaju revakcinu, ne treba da brinu, to nije nikakva zdravstvena smetnja i dobiće obaveštenje o tome kada treba da dođu i biće revakcinisani.

Nastavlja se vakcinacija bez zakazivanja, očekuju se nove doze "Sputnjik V" vakcineOd početka masovne imunizacije u našem gradu je podeljeno ukupno 72.000 doza neke od četiri raspoložive vakcine, a 33.000 Subotičana je kompletno imunizovano, što čini oko 30 odsto odraslog stanovništva. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 1 mesec
Komentara: 16
Pregleda: 4759
Povezane teme

dom zdravlja subotica

vakcinisanje

ivanka beoković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.