Komentara: 6
Pregleda: 2843

Nastavljaju se aktivnosti na uređenju Vikend naselja na Paliću

30.01.2023. u 11:48h
Izvor: Subotica.com
U toku su brojne aktivnosti koje se realizuju u okviru projekta uklanjanja nelegalnih i oronulih objekata u Vikend naselju na Paliću.
Nastavljaju se aktivnosti na uređenju Vikend naselja na Paliću

Nakon obilaska svih objekata u Vikend naselju, krajem prošle i početkom tekuće godine, izrađen je registar sa kategorizacijom objekata i vlasništva nad objektima i parcelama na kojima se oni nalaze.

Takođe, utvrđen je status legalnosti objekata, kao i to da li je objekat planiran za rušenje po usvojenom Planu detaljne regulacije za Vikend naselje na Paliću. Od nadležnih smo dobili informacje u vezi sa nelegalnim objektima na ovom području, a utvrđeno je i da li je poktrenut proces za njihovu legalizaciju - objašnjavaju iz preduzeća "Park Palić".

Nastavljaju se aktivnosti na uređenju Vikend naselja na PalićuOvo preduzeće pokrenulo je postupak za brisanje 19 objekata iz Katastra nepokretnosti, koji su u vlasništvu države, a već su srušeni u prethodnom periodu. 

Proces sagledavanja ostalih zapuštenih i potpuno devastiranih objekata koji su u vlasništvu Republike Srbije je u toku i u pripremi je postupak za njihovo uklanjanje - najavljuju iz nadležnog preduzeća - Trenutno smo u fazi kontaktiranja vlasnika svih objekata u Vikend naselju koji su u zapuštenom stanju, a u vlasništvu su preduzeća ili privatnih lica.

Nastavljaju se aktivnosti na uređenju Vikend naselja na PalićuSve informacije u vezi sa Vikend naseljem, kao i statusom objekata u njihovoj svojini građani mogu dobiti u preduzeću 2Park Palić", na adresi Kanjiški put 17a, Palić ili putem mejla zsolt.keiper@park-palic.rs.

Radnim danima, od 7 do 15h, građani nas mogu kontaktirati putem brojeva telefona 024/602-780 ili 065/ 960-2794. Kontakt osoba je Zsolt Keiper. Status objekta proverićemo u Planu detaljne regulacije za Vikend naselje na Paliću, te uputiti građane na nadležne institucije kako bi se sagledale mogućnosti u vezi sa legalizacijom ili rekonstrukcijom, ukoliko objekat nije ovim planom predviđen za rušenje - zaključuju iz ovog preduzeća.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 5 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 2843
Povezane teme

palić

Park Palić

vikend naselje

valerija denč

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.