Komentara: 37
Pregleda: 242962
Video
Foto

Nastavljaju se radovi na izgradnji akva parka na Paliću

27.06.2022. u 14:07h
Izvor: Subotica.com
Posle zastoja od više od godinu i po dana, zahvaljujući odobrenim sredstvima Vlade Srbije i Grada Subotice, danas su nastavljeni radovi na izgradnji akva parka na Paliću.
Nastavljaju se radovi na izgradnji akva parka na Paliću

Naime, Vlada Republike Srbije je u četvrtak donela odluku da odobri prvih dva miliona evra, odnosno 230 miliona dinara, a uz milion evra, koji je obezbeđen u budžetu Grada Subotice, radovi mogu da se nastave.

Kako je prilikom današnjeg obilaska gradilišta akva parka najavio Ištvan Pastor, predsednik Skupštine AP Vojvodine,  obećano je da će rebalansom republičkog budžeta biti namenjeno četiri miliona evra, što će biti dovoljno da započeti radovi budu završeni.

Nastavljaju se radovi na izgradnji akva parka na PalićuNastavljaju se radovi na izgradnji akva parka na Paliću

- Sa današnjim danom stekli su se svi preduslovi za nastavak izgradnje akva parka. Radovi su počeli dosta davno, krenulo se sa njima sa velikim ambicijama, ali pripremeljenost i odgovornost za izvođenje radova ni izbliza nije bila u skladu sa ambicijama i očekivanjima. Zato smo proteklih godinu i po dana potrošili na to da ispravimo propuste onih koji su vodili ovu investiciju. Imali smo veliki problem, nije bila zatvorena finansijska konstrukcija za završetak radova, projektna dokumentacija je bila nepotpuna bez dozvola i drugih preduslova, i sve je to uklonjeno tokom ovog perioda – objasnio je Pastor zahvalivši se predsedniku Republike i njegovom okruženju na pomoći  da do ovog trenutka uopšte dođe. – Prema projekcijama od januara ove godine, ovih sedam miliona evra, otprilike koliko je i do sada uloženo, treba da bude dovoljno za okončavanje radova. Za otprilike šest meseci bi trebalo da bude urađeno sve što je potrebno na prostoru od otprilike četiri hektara. Aneksiraćemo ugovor sa dosadašnjim izvođačima radova, računamo na sukcesivno finansiranje uz koje bi mogli da realizujemo ovu investiciju do kraja.

Nastavljaju se radovi na izgradnji akva parka na PalićuNastavljaju se radovi na izgradnji akva parka na Paliću

Kompleks će sadržati zatvoreni i otvoreni deo. Zatvoreni objekat činiće spa i velnes centar sa pomoćnim prostorijama i administrativnim centrom. Tu će se nalaziti četiri bazena – unutrašnji sa toboganima, dečji bazen, bazen za relaksaciju i hidromasažni bazen. U spa i velnes centru biće ruska banja, dve finske saune, dva parna kupatila, hamam, slana soba i pećina i četiri sobe za masažu. U spoljašnjem delu planirana je izgradnja pet bazena.

- Ova investicija je veoma važna, jer će otvoriti realne pretpostavke da Palić bude atraktivna turistička destinacija tokom cele godine. To je veoma važno i za Suboticu i za celu državu, koja ima ogromni turistički potencijal – ističe Pastor. – Uz to, nastavljeni su razgovori o realizaciji hotelskog kompleksa između „Prezidenta“ i Muškog štranda, što bi dodatno trebalo da obogati sadržaje na Paliću.

Po rečima Valerije Denč, direktorke preduzeća "Park Palić", obezbeđena sredstva će biti utrošena za izgradnju bazena, unutrašnje i spoljašnje radove.

Izvor: Subotica.com
Obilazak radova na izgradnji  akva parka Obilazak radova na izgradnji  akva parka Obilazak radova na izgradnji  akva parka Obilazak radova na izgradnji  akva parka Obilazak radova na izgradnji  akva parka Obilazak radova na izgradnji  akva parka Obilazak radova na izgradnji  akva parka Obilazak radova na izgradnji  akva parka
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 2 nedelje
Komentara: 37
Pregleda: 242962

Povezana vest

Povezane teme

akva park

palić akva park

welness palic

akvapark

balint pastor

velnes

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.