Komentara: 0
Pregleda: 1012

Nastavljena 13.skupština

18.02.2010. u 12:35h
Izvor: RTV Yueco
Nastavljena 13.skupština

Danas je nastavljena 13-ta sednica lokalnog parlamenta.Odbornici lokalnog parlamenta nakon dvočasovne rasprave usvojili su odluku da Fondacija “Neven” prestaje sa radom 31. jula, jer se formira Fond za zasstitu životne sredine.

Usvojen je i program rada javnih komunalnih preduzeća “Suboticagas”, “Dimničar”, “Subotičke pijace”, “Pogrebno”, “Subotica trans” i “Subotička toplana”.U dvočasovnoj raspravi oko ukidanja rada Fondacije “Neven” većina odbornika lokalnog parlamenta govorila je o ekološkim problemima, a ne o temi.

Razgovaralo se na koji je način fabrika “Azohem” dobila dozvole za rad.Odbornik Demokratske stranke Srbije Igor Međanski postavio je pitanje da li bi odbornici toliko raspravljali o jednoj temi, da prošle nedelje Savez Vojvođanskih Mađara nije izašao iz vladajuće koalicije.Odluka o prestanku rada fondacije “Neven” usvojena je sa 36 glasova za, 14 protiv i 8 uzdržanih.

Raspravljalo se i o radu preduzeća “Subotica-trans”.Direktor pomenutog preduzeća, Tibor Fazekaš je istakao kada bude usvojena saobraćajna studija znaće se kakav saobraćaj je potreban gradu.Na program i rad drugih javnih i komunalnih preduzeća nije bilo većih primedbi, osim da Subotičani i dalje plaćaju najskuplje komunalije.

Nakon pauze, odbornici su razgovarali o poslovanju Vodovoda i Zavoda za urbanizam, kao i o razrešenju i postavljanju članova upravnih školskih odbora.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1012
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.