Komentara: 0
Pregleda: 2601

Naučna tribina: "Od psihologije ličnosti ka psihologiji osoba"

12.04.2016. u 18:14h
Izvor: Subotica.com
U ponedeljak, 18. aprila 2016. godine sa početkom u 18 časova biće održana tribina o konstruktivističkom (meta)teorijskom konceptu pod nazivom - „Od psihologije ličnosti ka psihologiji osoba“.
Naučna tribina: "Od psihologije ličnosti ka psihologiji osoba"

Tribina „Od psihologije ličnosti ka psihologiji osoba“ se organizuje u klubu „Klein house“ (Štrosmajerova ulica 9), a posvećena je problematizaciji jednog od ključnih teorijskih pristupa i referentnih okvira u proučavanju čoveka čiji se značaj otkriva u sve raširenijem tumačenju subjektiviteta kao svojstva specifičnog (društvenog) diskursa, i pri čemu se ličnost sve više definiše kao proizvod ljudskih odnosa - a manje kao fiksirana esencija koja uslovljava te odnose. Iako nije nov, pojam konstruktivizma u humanističkim naukama zauzima sve značajnije mesto, a intepretacija sopstva i identiteta kao nečega što ne proizilazi iz same osobe, već kao nešto što nastaje u domenu društvenih odnosa i simboličke komunikacije otvara nove polemike stavljajući na ispit određene psihološke i uopšte uvrežene naučne koncepte i ideje.

Tribina tematizuje centralne teze i koncepte knjige „Od psihologije ličnosti ka psihologiji osoba“ prof. dr Dušana Stojnova u izdanju „Mediterran Publishing“ iz Novog Sada. Izuzev autora, redovnog profesora na Filozofskom fakultetu u Beogradu, na tribini će govoriti dr Vladimir Miletić, konstruktivistički psihoterapeut, i prof. dr Dušan Marinković sa Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Moderator tribine je dr Jasmina Knežević, predavač Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera. Ulaz je slobodan!

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2601
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.