Komentara: 9
Pregleda: 2812

Ne kupovati

18.07.2009. u 14:03h
Izvor: RTV Yueco
<p>Iako robna pijaca "Buvljak" nije predviđena za prodaju namirnica animalnog porekla, mnogim prodavcima na tezgama stoje pomenute namirnice. Pojedinci robu tokom leta drže u frižiderima kako se ne bi pokavrile i kako ne bi do&scaron;lo do trovanja kod kupaca. Na&scaron;i sugrađani su skeptični i u periodu visokih temperatura lakokvarljivu hranu ne kupuju na pomenutom mestu.</p>
Ne kupovati

Subotičani,sa kojima smo razgovarali,nemaju poverenja u kvalitet mesnih proivoda koji se prodaju na Buvljaku. Prema njihovim rečima leti isključio pomenute proizvode kupuju u marketima gde se namirnice čuvaju na adekvatnoj temperaturi.

Danijela Ilić radi na Buvljaku dva meseca. Na njenoj tezgi se mogu pronaći salame, kobasice,razni sirevi i pečenice. Kako nju ne bi inspekcija kaznila jer prodaje namirnice koje su pokvarene kao i zbog bezbednosti hranu tokom leta drži u frižederu kako na Buvljaku tako i kući.

U Subotici ima svega nekoliko pijaca koje su registrovane za prodaju hrane,dok ostale ne poseduju osnovne tehničke i veterinarsko-sanitarne uslove ,stoga se namirnice ne bi smele prodavati. Ta roba je nelagalno doneta u našu zemlju, te veterinarska inspekcija često oduzima prehrambene proizvode i kažnjava prodavce,ali to nije trajno rešenje.

Da bi hrana koja se na pijacama prodaje bila legalna treba da bude uvezena sa adekvatnim papirima,koje propisuje naša država. Namirnice treba da se čuvaju u rashladnim uređajima kako bi bila ispravna,treba da imaju deklaraciju na srpskom jeziku na kojoj će biti napisane sve važne komponente. 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 2 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 2812
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.