Komentara: 0
Pregleda: 2304

Ne kupujte petarde

15.12.2009. u 09:03h
Izvor: RTV Yueco
Ne kupujte petarde

Povodom predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika iz Policijske uprave upozoravaju roditelje maloletne dece da ne kupuju petarde i druga pirotehnička sredstva, radi lične bezbednosti i bezbednosti ostalih građana. Sredstva koja prodaju neovlašćena lica su nepoznatog porekla i neutvrđenog kvaliteta i predstavljaju veliku opasnost po korisnika.

Prodajom pirotehničkih sredstava mogu se baviti lica koja su registrovana za bavljenje prometom pirotehničkih sredstava i koja su obučena i stručno osposobljena za rad. Upotreba pirotehničkih sredstava nije dozvoljena u zatvorenim prostorijama i na prostorima gde se okuplja veći broj ljudi.

Osobe koje nisu obučene i stručne u rukovanju pirotehničkim sredstvima, mogu da povrede sebe i druge, te da izazovu požar. Ovlašćeni radnici Policijske uprave u Subotici će protiv onih koji se ilegalno bave prodajom i nezakonito i nepropisno upotrebljavaju pirotehnička sredstva pokretati adekvatne postupke u skladu sa zakonskim propisima, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2304
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.