Komentara: 0
Pregleda: 1740
Foto

"Ne pucaj na lastu" - nova predstava u pozorištu "Deže Kostolanji"

19.10.2022. u 14:10h
Izvor: Subotica.com
U pozorištu "Deže Kostolanji", u ponedeljak će premijerno biti izvedena predstava "Ne pucaj na lastu", reditelja Đerđa Hernjaka. Predstava je rađena po istoimenom komadu mađarskog pisca, pesnika i dramaturga Tibora Zalana. Početak premijere zakazan je za 19:30h.
"Ne pucaj na lastu" - nova predstava u pozorištu "Deže Kostolanji"

Tema ove predstave je greh zbog kog čovek pati. Bilo da ga je zaista počinio ili ne, on oseća krivicu sa kojom živi do kraja života.

Kada sam prvi put pročitao ovu dramu mislio sam da je komad apsurdan. Kada sam pročitao drugi put, shvatio sam da mi živimo u apsurdnom svetu i da zapravo nema mnogo razlike između sveta u kom živimo i Zalanove drame - kazao je Đerđ Hernjak, reditelj - Kada govorimo o žanrovskom određenju, ovo je narodna tragična farsa. Ima elemenata tragedije, komedije i narodnog plesa. Predstava obiluje čudnim situacijama koje prate likove. 

"Ne pucaj na lastu" - nova predstava u pozorištu "Deže Kostolanji"Glavna uloga poverena je Gaboru Mesarošu, a u predstavi igraju i Andrea Verebeš, Armin Ric, Sara Hajdu, Boris Kučov, David Buboš, Marton Senji i Andor Kovač Nemeš.

"Ne pucaj na lastu" - nova predstava u pozorištu "Deže Kostolanji"Svi smo mi robovi u sopstvenim životima. U predstavi je prikazana situacija gde čovek stiže u jedan mali grad, a u jednom trenutku shvata da nema izlaza iz situacije u kojoj se našao. To je upravo koncept naših života - objašnjava glavni glumac Gabor Mesaroš - Predstava se bavi problemom sa kojim se svi mi suočavamo, a koji se tiče raskoraka između onoga što od nas očekuje porodica, rodbina i društvo i onoga što mi želimo ili kako mi mislimo da treba. Postavlja se pitanje kada smo spremni da ustanemo i kažemo šta mi želimo. Lik kog tumačim pokušava to da učini, ali mu ne polazi za rukom - kaže glumica Andrea Verebeš.

"Ne pucaj na lastu" - nova predstava u pozorištu "Deže Kostolanji"Predstava "Ne pucaj na lastu" titlovana je na srpski jezik i namenjena je publici starijoj od 15 godina. Dan uoči premijere, u nedelju, od 19:30h biće odigrana generalna proba sa publikom, a u utorak je na repertoaru i prva repriza. 

Izvor: Subotica.com
Najava premijere predstave "Ne pucaj na lastu!" Najava premijere predstave "Ne pucaj na lastu!" Najava premijere predstave "Ne pucaj na lastu!" Najava premijere predstave "Ne pucaj na lastu!" Najava premijere predstave "Ne pucaj na lastu!" Najava premijere predstave "Ne pucaj na lastu!" Najava premijere predstave "Ne pucaj na lastu!" Najava premijere predstave "Ne pucaj na lastu!"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1740
Povezane teme

pozorište kostolanji deže

premijera predstave

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.