Komentara: 8
Pregleda: 3112

Ne veruju državi Srbiji

28.12.2010. u 15:42h
<p>Slo&shy;ve&shy;nač&shy;ki in&shy;ve&shy;sti&shy;tor &bdquo;Ter&shy;me Oli&shy;mi&shy;ja" od&shy;u&shy;stao je od iz&shy;grad&shy;nje ba&shy;nje u okvi&shy;ru tu&shy;ri&shy;stič&shy;kog kom&shy;plek&shy;sa na je&shy;ze&shy;ru Pa&shy;lić vred&shy;nog 20 mi&shy;li&shy;o&shy;na evra, po&shy;tvr&shy;đe&shy;no je iz dr&shy;žav&shy;nog Se&shy;kre&shy;ta&shy;ri&shy;ja&shy;ta za tu&shy;ri&shy;zam Mi&shy;ni&shy;star&shy;stva eko&shy;no&shy;mi&shy;je. Dva me&shy;se&shy;ca se odu&shy;go&shy;vla&shy;či&shy;lo sa pot&shy;pi&shy;si&shy;va&shy;njem ugo&shy;vo&shy;ra iz&shy;me&shy;đu slo&shy;ve&shy;nač&shy;kog in&shy;ve&shy;sti&shy;to&shy;ra i su&shy;bo&shy;tič&shy;ke lo&shy;kal&shy;ne sa&shy;mo&shy;u&shy;pra&shy;ve, a kad je NIS odo&shy;brio da &bdquo;Ter&shy;me Oli&shy;mi&shy;ja" kao in&shy;ve&shy;sti&shy;tor mo&shy;že da ko&shy;ri&shy;sti, bez na&shy;dok&shy;na&shy;de, dva iz&shy;vo&shy;ra ter&shy;mal&shy;ne vo&shy;de na Pa&shy;li&shy;ću, ka&shy;da su ot&shy;klo&shy;nje&shy;ni svi teh&shy;nič&shy;ki pro&shy;ble&shy;mi i na&shy;ja&shy;vlje&shy;no pot&shy;pi&shy;si&shy;va&shy;nje ugo&shy;vo&shy;ra, bu&shy;du&shy;ći stra&shy;te&shy;&scaron;ki part&shy;ner se iz&shy;ne&shy;na&shy;da pre&shy;do&shy;mi&shy;slio.</p>
Ne veruju državi Srbiji

Po­dr­šku Slo­ven­ci­ma, ko­ji su bi­li je­di­ni po­nu­đač, da­la je i re­pu­blič­ka ko­mi­si­ja. Za pa­lić­ki tu­ri­stič­ki kom­pleks pla­ni­ra­na su ogrom­na sred­stva od 115 mi­li­o­na evra.

„Ter­me Oli­mi­ja" is­pu­nja­va­la je sve uslo­ve pro­pi­sa­ne u Mi­ni­star­stvu, a tra­že­ne su re­fe­ren­ce da je ra­ni­je ulo­ži­la bar 20 mi­li­o­na evra za pro­jek­te ba­nja i da je pet go­di­na ra­di­la slič­ne po­slo­ve. Slo­ve­nač­ki in­ve­sti­tor je u po­nu­di na­veo da će iz­gra­di­ti za­tvo­re­ni banj­ski kom­pleks, ho­tel­ski objekt sa če­ti­ri zve­zdi­ce za 300 oso­ba, vel­nes cen­tar na 3,1 hek­tar, a ra­do­vi bi po­če­li 2012. go­di­ne.

Slo­ve­nač­ki part­ner bio je za­do­vo­ljan iz­gle­dom je­ze­ra, pa je Sr­bi­ja pre­ko lo­kal­ne sa­mo­u­pra­ve do­go­vo­ri­la da osta­ne vla­snik ze­mlji­šta. Skup­šti­na Su­bo­ti­ce je čak pre dva me­se­ca sma­nji­la na­kna­du za grad­sku gra­đe­vin­sku tak­su u de­lu ba­nje Pa­lić, za iz­gra­đe­ni deo.

Ključ­na di­le­ma in­ve­sti­to­ra, iz­gle­da, bi­la je či­nje­ni­ca da je sa­mo za pre­či­stač u je­ze­ru ulo­že­no 18 mi­li­on evra, a da je baš u toj fa­zi u je­ze­ru ugi­nu­lo 11 to­na ri­be. Dr­ža­va, ni po­red is­pu­nja­va­nja svih uslo­va Slo­ven­ci­ma, ni­je us­pe­la da ih raz­u­ve­ri u pre­ve­lik ri­zik zbog ne­sta­bil­no­sti vo­de Pa­lić­kog je­ze­ra.

 

Postavljeno pre 13 godina i 9 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 3112
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.