Komentara: 11
Pregleda: 2938

Ne znaju gde će ako ih isele

07.02.2011. u 18:27h
Izvor: RTV Yueco
Ne znaju gde će ako ih isele

Sedmočlana porodica Petrović sa petoro dece živi u trošnoj kući u Ulici Ferenca Sepa broj 13. Teško žive, jer im je jedino redovno primanje, socijalna pomoć. Pre nešto više od mesec dana dobili su sudsko rešenje koje im nalaže da se isele, jer je kuća u kojoj stanuju, prodata.

U trošnu kućicu blizu Dudove šume, Laida i Žarko Petrović uselili su se 2007. godine, kako kažu, u dogovoru sa Centrom za socijalni rad. Međutim, već 2009. od njih je traženo da se isele pošto je kuća prodata, kako bi se namirili troškovi prema državi, jer je vlasnica kuće korisnica Gerontološkog centra. Petrovići kažu da su se svima obraćali u nadi da će im obezbediti dom, ali bez uspeha.

Petrovići imaju petoro maloletne dece, od kojih dvoje pohađaju školu a jedno dete ide u vrtić. Leti još uspevaju da nađu neki posao, ali zimi žive samo od socijalne pomoći.

Kažu da su svojim sredstvima uveli struju u kuću da bi deca mogla da uče, te da ukoliko se za njih ne nađe rešenje ne znaju kuda će. U Centru za socijalni rad kažu da su upoznati sa problemom porodice Petrović, ali da je njihova nadležnost ograničena.

Jednokratne novčane pomoći zavise od nivoa socijalne sigurnosti, a interventne od odluke koju donosi Grad. Porodicama koje su korisnici socijalne pomoć Centar za socijalni rad dužan je da obezbedi pakete hrane i higijene, kao i novac za ugalj. Takvih porodica u Subotici ima 1300.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 7 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 2938
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.