Komentara: 0
Pregleda: 1597

Neće fabriku u blizini

30.01.2009. u 19:19h
<p>Predsednik Skup&scaron;tine grada,Jene Maglai danas se sastao sa predstavnicima Mesne zajednice &ldquo;Makove sedmice&rdquo;, zbog ponovnog zagadjenja vazduha koje je po njihovim rečima prouzrokovalo preduzeće &ldquo;Azohem&rdquo;.</p>
Neće fabriku u blizini

Stanovnici ovog dela Subotice protiv “Azohema”, fabrike vešatačkih djubriva, nekoliko puta do sada su pokretali peticije zbog prevelike buke i zagadjenja. Stanovnici Makove sedmice traže da se fabrika izmesti iz naseljenog područja.Feren Kovač stanuje pored fabrike za proizvodnju veštačkih djubriva “Azohem”.

Zbog prašine koja se stvara prilikom proizvodnje, njegova deca su obolela od raznih alergija, a kuća, kao i putevi propaduju zbog učestalosti prolaska natovarenih kamiona. Fabrika “Azohem” je trebalo da se preseli na mesto “Azotare”, krajem prošle godine. To nije uradjeno, tvrde predstavnici Makove Sedmice.

Fabrika je ovih dana ponovo pokrenula proizvodnju veštačkih đubriva, što je dovelo do zagađenja vazduha.Nova peticija je predata 232 potpisa Ministarstvu za zaštitu životne sredine i prostorno planiranje da se fabrika izmesti iz naseljenog dela grada.U gradskoj upravi kažu da će sve uraditi kako bi se rešio problem.

Prema ranijim tvrdnjama vlasnika “Azohema”, Peđe Mališanovića fabrika poseduje sve neophodne dozvole republičkih ministarstava za poljoprivredu, ekologiju i zaštitu na radu.

Postavljeno pre 15 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1597
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.