Komentara: 1
Pregleda: 1926

Negovanje zajedničkog kulturnog nasleđa

30.09.2013. u 17:20h
Izvor: RTV Yueco
„Negovanje zajedničkog kulturnog nasleđa kroz edukaciju u cilju stvaranja jedinstvene regije što je preduslov održivog razvoja“, naziv je IPA projekta Politehničke škole i Uslužne stručne srednje škole „Ištvan Vedeš“ iz Segedina. Cilj ovog projekta, koji će trajati do kraja jula sledeće godine, je promocija zajedničkog kulturnog nasleđa i doprinos stvaranju zajedničkog kulturnog identiteta regije.
Negovanje zajedničkog kulturnog nasleđa

Politehnička škola i Uslužna stručna srednja škola „Ištvan Vedeš“ imaju dugogodišnju zajedničku istoriju i saradnju. Čak i zgrade u kojima se nalaze ove dve škole, su po godinama kada su izgrađene, veoma slične.

Tema projekta je upoređivanje razvojnih faza gradova Subotice i Segedina, odnosno proučavanje lokalne istorije arhitekture.

Korisnici projekta su i nastavnici ove dve škole.

Projektom, koji će trajati do kraja jula sledeće godine, biće uspostavljeni novi kontakti, novi potencijali za dalju saradnju između edukativnih i kulturnih institucija u regiji. Višejezična stručna predavanja, zanatski kamp o dekorativnim elementima secesijei kamp maketarstva samo su neki od rezultata, koji se očekuju nakon završetka projekta.

Izvor: RTV Yueco
Negovanje zajedničkog kulturnog nasleđa Negovanje zajedničkog kulturnog nasleđa Negovanje zajedničkog kulturnog nasleđa Negovanje zajedničkog kulturnog nasleđa Negovanje zajedničkog kulturnog nasleđa Negovanje zajedničkog kulturnog nasleđa Negovanje zajedničkog kulturnog nasleđa Negovanje zajedničkog kulturnog nasleđa
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1926
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.