Komentara: 11
Pregleda: 10575

Neizvesna sudbina Patrije, Prezidenta i Bečkog restorana

14.01.2013. u 15:20h
Izvor: RTV Yueco
U Privrednom sudu u Subotici kažu da se još uvek ne zna kada će biti zakazano novo ročište za prodaju hotela Patria i Prezindent, Bečki restoran i još tri stana u Subotici.
Neizvesna sudbina Patrije, Prezidenta i Bečkog restorana

Prošle godine u februaru je propala licitacija jer niko nije otkupio dokumentaciju. Hotel „Patria“ je bio ponudjen po početnoj ceni od 935,5 miliona dinara, „Prezident“ na Paliću - 520,36 miliona i Bečki restoran po ceni od 43,72 miliona dinara.

Hoteli “Patria” u Subotici i “Prezident” na Paliću, zatim “Bečki restoran” i firma u Čantaviru su već dve godine u stečaju. Navedene firme su bile vlasništvo Darka Šarića i njegove grupe. Prema podacima Agencije za privredne registre, zvanična vrednost akcijskog kapitala ove Šaricheve firme je oko 6,1 milion evra, ali se procenjuje da je realna tržišna vrednost daleko veća od 10 miliona evra. Nova licitacija očekuje se da bude zakazana ove godine.

U Brokersu objašnjavaju da cela priča oko privatizacije Patrije je od početka bila problematična. Hotel je privatizovan po starom zakonu Oskara Kovača, što znači da 60 odsto imovine ide malim akcionarima i 40 odsto državi. Akcije malih akcionara su otuđene na nelegalan način, jer prodaja akcija nije išla putem brokerski kuća nego putem ugovora.

Hotel „Prezident" ima četiri zvezdice i najekskluzivniji je objekat na Palićkom jezeru jer raspolaže sa dva bazena, kompletnim spa centrom, baštom i parkingom. Slično je opremljena i „Patrija" koja još ima i kongresni centar i pogodna je za održavanje seminara, piše u Agenciji za privredne registre. Svim oduzetim hotelima i restoranima raspolaže Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom Ministarstva pravde.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 10575
Povezane teme

bečki restoran

hotel patria

hotel prezident

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.