Komentara: 42
Pregleda: 11706

Nela Tonković: Našim ulaskom u Skupštinu grad će dobiti ozbiljnu opoziciju!

02.06.2024. u 23:41h
Izvor: Subotica.com
Nela Tonković: Našim ulaskom u Skupštinu grad će dobiti ozbiljnu opoziciju!

Koalicija "Subotica protiv nasilja - Biram Suboticu - Nela Tonković" osvojila je, prema prvim rezultatima 15,29 odsto glasova, što je 10 odborničkih mesta u Skupštini. 

 - Ustezala sam se da dajem bilo kakve procene ranije, jer smatram da to ne bi bilo fer prema građanima u trenutku kada bi trebalo da razgovaramo sa njima. Ovaj rezultat ne jeste iznenadio, budući da smo pre 4 godine imali nula odsto. Dakle, koliko god da sada imamo, ako je to 14 odsto, ako je to 15 odsto, a sutra ćemo izaći sa zvaničnim rezultatima. Zastupaćemo interese građana kao da imamo 50 odsto - ističe Nela Tonković, kandidatkinja za gradonačelnicu ove liste. 

Kada je u pitanju biračko telo koje se na proteklim izborima operedelilo da glasa upravo za nju, kaže da veruje da njeni birači dolaze iz različitih kazegorija. 

- Svako ko je bio raspoložen da sasluša našu poruku, da se posveti našem programu, i da razume ono što smo govorili, biću srećna ako je ta osoba glasaa za nas. Ovo je u našem slučaju početak. Ovo je prvi stepenik, a za 4 godine naša politika će biti razvijena. Ulaskom u skupštinske klupe ovaj grad će imati ozbiljnu opoziciju, i ovaj grad će drugačije izgledati za 4 godine - ističe ona.

Ona je dodala da su uložene primedbe na zapisnike u trenutku kada su biračka mesta zatvorena, a detaljnije podatku o broju i tipu zabeleženih neregularnosti, saopštiće tokom sutrašnjeg dana. 

Koaliciju "Subotica protiv nasilja - Biram Suboticu - Nela Tonković" čine Demokratska stranka, Narodni pokret Srbije, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Zeleno-levi front i Demokratska zajednica Hrvata.

Prvih 10 na listi i odbornici u novom sazivu Skupštine Subotice su: Nela Tonković, Bane Maksimović Gardić, Robert Damjanović Čokić, Luka Vučinac, Jasenka Gvozdenović, Norbert Molnar, Mirjana Šarčević, Jovana Todorović, Tomislav Stantić, i Euđen Maćoš.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 1 nedelju
Komentara: 42
Pregleda: 11706
Povezane teme

lokalni izbori subotica

lokalni izbori u subotici

nela tonković

izbori2024

koalicija subotica protiv nasilja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.