Komentara: 4
Pregleda: 3644

Nema kupaca za kuću Vojina Đorđevića

20.08.2010. u 16:12h
Izvor: Blic
<p>U Osnovnom sudu u Subotici juče je održana licitacija za prodaju kuće u suvlasni&scaron;tvu poznatog srpskog biznismena Vojina Đorđevića i njegovog oca Stojana u Ulici Stevana Tikvickog b.b. u naselju Mali Bajmok, ali se na dražbenom roči&scaron;tu nije pojavio nijedan kupac.</p>
Nema kupaca za kuću Vojina Đorđevića

Zahtev za prodaju nekretnine, čija je vrednost procenjena na 52,7 miliona dinara, pokrenuli su poverioci „Inteza banke" i „Kredi agrikol", kao i kompanija „Asap" iz Beograda.

Licitacija za kuću površine 650 kvadratnih metara bila je zakazana po osnovu zaključka koji je donela sudija Tamara Trajković, „ali je u ovom predmetu za prodaju predložena i fabrička zgrada u Ulici Đorđa Natoševića".


Sudija Rozalija Tumbas, portparol za građansko odeljenje, kaže da su svi uslovi za licitaciju bili ispunjeni.


- Tokom dražbenog ročišta na zahtev trećeg lica Slavice Đorđević, traženo je odlaganje jer je i ona učestvovala u izgradnji kuće, odnosno nekretnina je građena za vreme braka, te i njoj pripada deo. Sudija Trajković je odbila njen zahtev i izradiće rešenje na koje stranke imaju pravo žalbe i o kojima će odlučiti Viši sud.

Odbijen je i predlog o ponovnom utvrđivanju vrednosti nekretnine i na osnovu rešenja koje će biti dostavljeno punomoćnicima postoji mogućnost žalbe - kaže sudija Rozalija Tumbas.

Prema njenim rečima nova licitacija će biti zakazana pismenim putem nakon što Viši sud odluči o žalbama kojih će sigurno biti, ali ako opet ne bude kupaca na drugoj licitaciji „poverioci imaju pravo da preuzmu kuću za 70 odsto od procenjene vrednosti".


- Ukoliko na drugoj licitaciji poverioci ne preuzmu objekat dražba se odlaže na tri meseca do godinu dana i ako ne bude bila zatražena ponovna licitacija u tom periodu, sud obustavlja postupak i kuća ostaje vlasniku. Da je došlo do prodaje, prvenstvo u namirivanju dugova imala bi Poreska uprava za poslednju godinu poreskih dažbina - kaže Rozalija Tumbas.


Podsetimo da je neuspela licitacija kuće koja je založena na ime kredita nastavak finansijskih problema koje biznismen iz Subotice ima.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 14 godina i 1 mesec
Komentara: 4
Pregleda: 3644
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.