Komentara: 0
Pregleda: 1376

Nema novca za rupe?

13.01.2010. u 19:38h
Izvor: RTV Yueco
Nema novca za rupe?

Gradonačelnik je vratio račune u iznosu od 40 miliona dinara Direkciji za izgradnju Grada Subotice, kojima je trebalo da budu pokriveni delovi novembarskih i decembarskih zaostalih javnih dugova– saopštio je direktor ovog preduzeća Jožef Jurca.

Kada građani postupaju na ovaj način, tada im se uskraćuje usluga, odnosno isključi im se struja, ali ako to grad radi – u ovoj političkoj situaciji – onda to daje mogućnosti za pogrešno tumačenje: stvara se utisak da Direkcija ne obavlja svoj posao, navodi se u saopštenju koje je prosleđeno iz kabineta predsednika Skupštine grada, a u kojem dalje stoji da je Direkcija za izgradnju Grada Subotice javno preduzeće koje se u potpunosti finansira iz gradskog budžeta, tako da se svaki račun potpisuje od strane gradonačelnika.

Ukoliko sutra dođe do isključenja struje, čiji dug iznosi 22 miliona dinara, te ukidanja javne rasvete i održavanja, zbog duga od 9 miliona dinara, a zatim do isključenja saobraćajne signalizacije, na čiji račun dug iznosi 5 miliona dinara, ili ako se prestane sa popunjavanjem rupa na putevima zbog duga od 30 miliona dinara, tada će otpočeti narušavanje ugleda Direkcije na političkoj osnovi, koja se ogleda u odbijanju plaćanja javnih dugova.

Nadamo se, da do ovoga neće doći i da će zdrav razum preovladati u interesu građana u najavljenoj obračunskoj ofanzivi nad direktorima određenih javnih preduzeća, pošto ovakvi potezi služe samo kao izgovor, zaključuje se na kraju saopštenja za javnost direktora Direkcije za izgradnju grada Jožefa Jurce.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1376
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.