Komentara: 3
Pregleda: 3269

Nema viza - ima papirologije

10.12.2009. u 22:13h
Izvor: RTV Yueco
Nema viza - ima papirologije

Za putovanje u zemlje EU građanima Srbije od 19. decembra, ipak, neće biti dovoljan samo biometrijski pasoš, već i nekoliko dokumenata koje carinici na granici mogu da zatraže.

U MUP kažu da za građane koji poseduju novi biometrijski pasoš ne postoje dodatni finansijski ili administrativni uslovi da bi mogli slobodno da putuju u šengenske zemlje. Međutim, i dalje su na snazi mere granične kontrole, navodi se u saopštenju MUP.

To znači da se od građana može tražiti da navedu krajnju destinaciju putovanja, da pokažu da li imaju dovoljno sredstava za putovanje, a ako se putuje u posetu srodnicima, potrebni su tačni podaci o licu kod koga se putuje. „Posedovanje ovih dokumenata nije formalni uslov za ulazak u šengenski prostor. Granične službe zadržavaju pravo da ne odobre ulazak u zemlju ukoliko procene da konkretno lice predstavlja pretnju, kažu u MUP.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 9 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3269
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.