Komentara: 0
Pregleda: 1076

Neophodno unaprediti sisteme zaštite

16.02.2009. u 10:48h
Izvor: Građanski list
Neophodno unaprediti sisteme zaštite

Neophodno je unaprediti sisteme praćenja i mehanizme za zaštitu i sprečavanje većih ekonomskih posledica zbog klimatskih promena koje bi u velikoj meri mogle da utiču na prirodne resurse Srbije, zaključak je konferencije o klimatskim promenama održane na Paliću.

Zbog sve učestalijih promena vremena, u širem regionu pričinjena je velika ekonomska šteta, bili su ugroženi i ljudski životi i zato je važno unaprediti sistem praćenja i zaštite od ekoloških katastrofa, rekla je savetnica direktora u Republičkom hidrometeorološkom zavodu Danica Spasova.

- U 2007. godini, zbog suše i temperatura koje su prelazile 40 stepeni, Srbija je pretrpela štetu od oko 500 miliona dolara - rekla je Spasova dodajući kako je redukcija padavina u Srbiji zabrinjavajuća jer bi mogla da smanji prinos žitarica i za 50 odsto.

Izvor: Građanski list
Postavljeno pre 15 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1076
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.