Komentara: 1
Pregleda: 2463

"Nepostojeći savet" izabrao "nelegalni UO"

16.09.2009. u 10:15h
Izvor: Dnevnik "Danas"
<p>Upravni odbor Novinsko izdavačke ustanove Bunjevački informativni centar obavestio je medije da se &bdquo;u javnosti pojavio nelegalni UO NIU Bunjevački centar, izabran na 31. sednici Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine".</p>
"Nepostojeći savet" izabrao "nelegalni UO"

Sednica je bila bez kvoruma, ali i Nacionalni savet je bez potrebnog broja članova, jer su neki pre izvesnog vremena dali ostavke u ovom telu, navodi UO ove izdavačke ustanove. Na pomenutoj sednici BNS smenjena je i direktorka BIC-a mr Suzana Kujundžić-Ostojić, što se takođe smatra nelegalnim.

O ovom slučaju obaveštene su pokrajinske i republičke vlasti, a u narednim danima spor bi trebalo da se razreši u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, gde je Nacionalni savet bunjevačke nacionalne manjine registrovan.

Potpisnici ovog saopštenja navode i da je od 31. jula i sam Nacionalni savet nelegalan, jer je od tog datuma broj članova Saveta pao ispod zakonskog minimuma. Nakon toga je „jedna manjinska grupa bivših članova prvog saziva Nacionalnog Saveta nastavila da deluje samozvano kao nacionalni Savet". „Njihove odluke smatramo apsolutno ništavim, jer su donete od strane nepostojećeg organa", navodi se u saopštenju UO BIC-a.

Izvor: Dnevnik "Danas"
Postavljeno pre 15 godina i 1 nedelju
Komentara: 1
Pregleda: 2463
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.