Komentara: 35
Pregleda: 21819
Foto

Nesvakidašnja provala u dom naše sugrađanke

23.07.2020. u 16:17h
Izvor: Subotica.com
Kada se u utorak vratila sa posla, naša sugrađanka Jelisaveta Lacić zatekla je strašan prizor – srču polomljenog stakla na ulaznim vratima, tragove krvi i razbacane stvari. Odmah je bilo jasno da se radi o provali, a kako je njen dom poslednja kuća na Senćanskom putu, tik do pruge, ovo je četvrti put, u protekle dve godine, da ima „nezvane goste“.
Nesvakidašnja provala u dom naše sugrađanke

U proteklim pokušajima, provalnik ili više njih, nije ulazio u kuću, već je po dvorištu gledao šta može da odnese, ali je ovoga puta situacija bila drugačija. Premetačina je bila vidljiva u svim prostorijama.

- Kako mi je mala penzija, odlazim da spremam po kućama i mislim da je neko dobro video da sam otišla i pretposatvlio da se neću vratiti skoro. Kada sam se vratila, na ulazu sam zatekla kiflu kojom  je namamljen pas i tragove krvi po zidu, a potom videla slomljeno staklo na vratima i znala sam da je ponovo u pitanju provala, ali je bilo toliko krvi da sam mislila da je unutra neko teško povređen ili, ne daj Bože, mrtav - priča nam Jelisaveta Lacić, još uvek sva u šoku. - Odmah sam pozvala policiju i oni su ušli unutra, videli da nema nikoga, ali da je bukvalno sve razbacano. Policajci koji su radili uviđaj su rekli da ovako nešto još nisu videli. Ne zbog krađe, nego načina na koji je izvedena. Pitali su me šta je odneto, ali ja u tom trenutku nisam mogla da vidim šta nedostaje u kući, jer je ona izgledala kao da je bio rat. Sve je bukvalno bilo izbačeno iz ormara, čak i šivaća mašina je bila otvorena, celu noć sam sve prala.

Nesvakidašnja provala u dom naše sugrađankeNaša sugrađanka je na ulazu našla ciglu kojom je staklo razbijeno, kao i opušak cigarete sa tragovima krvi. Iako već dva dana pere i dezinfikuje sve po kući, tragovi krvi se mogu videti po ormaru, stvarima, tepihu...

- Da ste videli moj novčanik, sav od krvi, ali nije u njemu bilo ništa, jer sve nosim sa sobom. Kada smo napravili malo reda, videla sam da nedostaju sinovljevi telefoni, privatan i službeni, koji su ostali u kući kada je on zbog visokog šećera otišao u bolnicu, i da je frižider potpuno prazan. Odneto je sve, čak i hrana za pse, samo je parče slanine ostalo - dodaje naša sugrađanka.  - Baš zbog toga i blizine Prihvatnog centra, mislim da je u pitanju migrant. U blizini pruge je ogromno žbunje i korov, tu se može lepo sakriti i bez problema ući u dvorište. Izašao je preko kapije.

Nesvakidašnja provala u dom naše sugrađankeIako je od rođenja u toj kući, Jelisaveta se u njoj više ne oseća bezbedno. Pored straha, dodatnu muku predstavlja i saniranje štete.

- Dolazi zima i od svoje male penzije treba da kupim to veliko staklo, prozorsko na drugom delu kuće, vrata... Ko će meni to nadoknaditi - pita se naša sugrađanka. - Kada su ranije ukrali bicikl, sin ga je posle nekoliko dana slučajno našao na autobuskoj stanici, zvao policiju i došao po ključ i papire od njega. Tada smo imali sreće, a sad sve ovo moram sama da sredim. Nekome to možda nije puno, ali meni sa malom penzijom, svaki dinar znači. Uz sve to, u sopstvenoj kući se više ne osećam sigurno, stalno nešto osluškujem i gledam da li ima nekoga.

Nesvakidašnja provala u dom naše sugrađankeU subotičkoj policiji su nam potvrdili da je u utorak prijavljena provala, da je uviđaj urađen i da se intenzivno radi  na pronalaženju počinioca.

- Istraga je još u toku i zbog toga ne možemo da dajemo više informacija o ovom slučaju - kratko su nam rekli u policiji.

Izvor: Subotica.com
Provala u kuću starije sugrađanke Provala u kuću starije sugrađanke Provala u kuću starije sugrađanke Provala u kuću starije sugrađanke Provala u kuću starije sugrađanke Provala u kuću starije sugrađanke Provala u kuću starije sugrađanke Provala u kuću starije sugrađanke
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 8 meseci
Komentara: 35
Pregleda: 21819
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.