Komentara: 0
Pregleda: 2322

Nevreme u gradu

17.05.2010. u 19:48h
Izvor: RTV Yueco
Nevreme u gradu

Olujni vetar i velike količine padavina prouzrokovali su u Subotici čupanje drveća kao i poplave u pojedinim ulicama. Udari vetra dostižu brzinu od 20 m u sekundi (72 km na sat), a tokom vikenda palo je čak 64 litre kiše po kvadratnom metru. Ukupna količina kiše koja je pala u prvoj polovini maja iznosi 120 litara kiše po metru kvadratnom što je duplo više od proseka za ovaj mesec. Iz Gradske kuće apeluju na građane da se u toku trajanja nevremena ne zadržavaju u parkovima ili ispod većih krošnji drveća.

U Kumičićevoj ulici u MZ Centar 3, vetar je rano jutros srušio stablo koje je palo na garaže i automobile. Na svu sreću, niko nije povređen, ali je napravljena značajna materijalna šteta. Građani okolnih zgrada kažu da su se zaprepastili kada su videli da je vetar srušio najveće drvo u njihovoj okolini.

Tikveška ulica u MZ Železničko naselje poplavljena je od jutros zbog obilne kiše koja pada ovih dana. Neki od stanovnika ulice ne mogu da izađu iz svojih dvorišta, dok većini njih voda ulazi u dvorište. Bara je podelila ulicu na dva dela, tako da oni koji žive sa druge strane bare ne mogu da odu ni do prodavnice. Nekoliko dece koje smo zatekli da idu iz škole, do kuće su morali da idu okolnim putem.

Grad je povodom oblinih kiša formirao Štab za odbaranu od poplava, a ekipe Vodovoda i kanalizacije rade na izvlačenju vode u ulicama Nikole Tesle i Lapucke na Paliću. Najviše problema sa poplavljenim ulicama zabeleženo je na Paliću, gde u više ulica interventne ekipe „DTD“-a i „Vodovoda“ danas ispumpavaju vodu. Nivo jezera je na 102,09 centimetara i nije dostigao letnji maksimum.

S obzirom na to da se narednih dana očekuje slično vreme, gradski štab biće i dalje u pripravnosti, dok će interventne ekipe „Vodovoda“ , „Čistoće“ i „DTD“-a nastaviti sa vanrednim akcijama tamo gde se za to ukaže potreba. Iz Gradske kuće su apelovali na građane da se ovih dana nepotrebno ne zadržavaju u parkovima ili ispod velikih krošnji drveća. Zbog natapanja vodom, moguće je odvaljivanje i zdravih grana drveća, kao i izvaljivanje stabala, što bi moglo da dovede do povređivanja građana.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2322
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.