Komentara: 1
Pregleda: 2503

Nezaposlenost u Subotici

22.10.2010. u 14:22h
Izvor: RTV Yueco
<p>Otvaranje Metro-a u Subotici donekle je pobolj&scaron;alo stanje na birou rada, kažu u Nacionalnoj službi za zapo&scaron;ljavanje. Ipak, za razliku od pro&scaron;le godine, na birou se nalazi 650 radnika vi&scaron;e nego u isto vreme pro&scaron;le godine, iz razloga &scaron;to su otpu&scaron;tanja radnika če&scaron;ća nego zaposlenja.</p>
Nezaposlenost u Subotici

Većina građana na temu nezaposlenosti ne želi ni da priča, jer svako od njih ima nekog bližnjeg koji je ostao bez posla, nekog ko ne može da nađe posao, ili su i sami nezaposleni. 

U Nacionalnoj službi za zapošljavanje kažu da se veliki broj ljudi, oko 200, u poslednje vreme prijavljano na biro rada, jer su bivšim firmama proglašeni za tehnološki višak, a dosta njih prijavljeno je nakon stečaja preduzeća. Ipak, u svim ovim negativnim konstatacijama, donekle ohrabruje činjenica je da ove godine preko nacionalne službe za zapošljavanje zaposleno oko 800 ljudi.

Samo je Metro, od 180 primljenih radnika, čak 2/3 uzeo sa biro rada, veliki broj zaposlen je preko programa javnih radova, samozapošljavanja, novozapošljavanja, programa volontera itd. Uskoro se očekuju i subvencije zapošljavanja u preduzeću "Finat d.o.o." iz Bajmoka, gde će radni odnos pronaći još nekolicina trenutno nezaposlenih ljudi.

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2503
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.