Komentara: 36
Pregleda: 5656

Neznatno veći broj migranata u Subotici

14.12.2021. u 11:48h
Izvor: Subotica.com
Po proceni Komesarijata za izbeglice i migracije Srbije, broj migranata u Subotici koji borave izvan Prihvatnog centra kreće od 50 do 100, a među njima je najviše onih koji su vraćeni sa mađarske granice.
Neznatno veći broj migranata u Subotici
Foto: Arhiva

U odnosu na prethodni period, iz Komesarijata kažu da je to neznatno veći broj koji prate ekipe na terenu i dodaju da u saradnji sa policijom povremeno organizuju akcije izmeštanja migranata sa teritorije grada.

- U protekla tri meseca organizovano je više takvih akcija, tokom kojih je izmešteno ukupno 357 lica. Akcije će povremeno, i u zavisnosti od potrebe, biti nastavljene - kažu iz Komesarijata za izbeglice i migracije Srbije.

Neznatno veći broj migranata u SuboticiKada je u pitanju Prihvatni centar u Subotici, trenutno je u njemu smešteno 203 lica, pretežno iz Sirije, Avganistana, Maroka, Iraka i Pakistana, a kako objašnjavaju iz Komesarijata, njihov broj se nije drastično menjao u prethodnom periodu.

- U Prihvatnom centru Subotica migrantima je obezbeđen smeštaj, hrana, internet, lekarska pomoć, higijena i odeća. Izlazak iz centra im je dozvoljen, prema kućnom redu. Uz dozvolu iz centra svakodnevno izlazi dvadesetak migranata, u raznim periodima dana - objašnjavaju iz Komesarijata, dodajući da je većina migranata, koji borave u Srbiji, smeštena u prihvatnim centrima. - Razlog zašto deo migranata ne želi da bude smešten u centrima je njihova želja i potreba da što pre nastave put ka zemljama Zapadne Evrope.

Neznatno veći broj migranata u SuboticiMigranti koji borave u Subotici najčešće žele da nastave put ka Nemačkoj, Italiji, Francuskoj, Holandiji i drugim zemljama Evropske unije, a legalag način da pređu mađarsku granicu, jeste da apliciraju za azilnu zaštitu u diplomatsko-konzularnom predstavništvu Mađarske u Srbiji.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 36
Pregleda: 5656
Povezane teme

migranti

migranti u subotici

komesarijat za izbeglice

prihvatilište za migrante

migrantska kriza

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.