Komentara: 0
Pregleda: 1839

Ni novog asfalta, ni damskog kupališta

23.08.2010. u 17:42h
Izvor: Politika Online
<p>Krajem aprila ove godine sa velikom medijskom pažnjom propraćeno je potpisivanje ugovora o rekonstrukciji gradskih ulica za koju je novac odvojio Fond za kapitalna ulaganja.</p>
Ni novog asfalta, ni damskog kupališta

Direkcija za izgradnju grada imala je zadatak da pripremi detaljnu građevinsku dokumentaciju za te ulice, kako bi se, odmah po izboru izvođača posla, moglo prionuti na posao presvlačenja, ili izgradnje novih subotičkih saobraćajnica. To je trebalo da bude jedna od najvećih gradskih investicija kad je u pitanju putna mreža, jer posao je vredan 415 miliona dinara, a na spisku je bilo čak 37 ulica, od kojih ogromna većina po mesnim zajednicama. Na novac iz Pokrajinskog fonda za kapitalna ulaganja velike nade su polagane i za izgradnju poveza između 51. divizije do ulice Partizanskih baza čime bi se otvorio alternativni pravac i rasteretio centar grada. Izgradnja ove saobraćajnice košta oko 80 miliona dinara i radila bi se u tri faze.

Međutim, od posla za sada ništa. Na tender Fonda za kapitalna ulaganja, raspisan sredinom juna za prvu fazu radova, javile su se, kako „Politika" saznaje, dve firme - „Alpina" i subotički „Voj-put". Po otvaranju ponuda, pri čemu je „Alpina" predvidela da posao uradi za 130, a „Voj-put" za 90 miliona dinara, beogradska firma je povukla svoju ponudu. Prema nezvaničnim informacijama, Fond za kapitalna ulaganja odlučio je da je tender neuspešan i da je potrebno da ponovo bude raspisan. Josip Kovač Striko za „Politiku" kaže da oni za sada od Fonda nemaju nijednu zvaničnu informaciju o tome šta se dešava sa ovim tenderom.

- Fond je obavezan samo nama da javi koju firmu treba da uvedemo u posao, i za sada takvu informaciju mi nismo dobili - kaže Kovač Striko. On dodaje da ovakvo odlaganje početka radova dovodi u pitanje i njihov završetak unutar optimalnih vremenskih uslova do kraja godine.

Rekonstrukcija još jednog od atraktivnih objekata na Paliću takođe je zagazila u crvenu zonu. Ljubitelji Ženskog štranda nisu bili oduševljeni činjenicom da će ovo omiljeno mesto mnogih Subotičana, koji su svojevremeno čak uveli i članske karte za redovne posetioce, tokom avgusta biti zatvoreno zbog rekonstrukcije. Međutim, stručnjaci su bili neumoljivi, ovaj reprezentativni objekat u stilu secesije ipak je sojenica čiji potporni stubovi u vodi treba da budu zamenjeni, a to je bila prilika i za ozbiljniju rekonstrukciju objekta, pa i prilaza Ženskom štrandu. Preduzeće „Park Palić" raspisalo je tender, i javile su se dve subotičke firme, „Bau plan" i „SMB gradnja", ali obe sa ponudom čiji iznosi su znatno prevazilazili planirani finansijski okvir.

Goran Gabrić, direktor preduzeća „Park Palić", u izjavi za „Politiku" kaže da je planirana vrednost radova do 33,5 miliona dinara, ali da je „SMB gradnja" dala ponudu višu od 60 miliona, a „Bau plan" od preko 35 miliona dinara. Zbog toga će postupak javne nabavke biti ponovljen, a u preduzeću očekuju da će izabrani izvođač moći da počne sa radom 1. oktobra ove godine. Dakle, pred sam kraj građevinske sezone.

Izvor: Politika Online
Postavljeno pre 14 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 1839
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.