Komentara: 3
Pregleda: 2059

Ni saveta - ni plana zapošljavanja

02.12.2010. u 02:35h
Izvor: RTV Yueco
<p>Savet za zapo&scaron;ljavanje u Subotici ne funkcioni&scaron;e jer mu je istekao mandat, dok lokalni akcioni plan zapo&scaron;ljavanja za sledeću godinu jo&scaron; uvek nije urađen - zaključak je koji se može izvući iz izlaganja na Okruglom stolu u Regionalnoj privrednoj komori.</p>
Ni saveta - ni plana zapošljavanja

Grad Subotica, kao I ostale 44 lokalne samouprave u Vojvodini imaju rok do kraja godine da formiraju savet I naprave plan, kako bi mogli da računaju na podršku Ministarstva ekonomije u finansiranju otvaranja novih radnih mesta prema program koji nedavno raspisan. Nacionalna služba za zapošljavanje organizovala je okrugli sto na kojem su se okupili predstavnici nekoliko gradova iz regiona, Regionalne privredne komore, Sindikata I Udruženja preduzetnika na kojem su iznete informacije o aktuelnom pozivu Nacionalne službe za zapošljavanje da uključe u subvencionisanje aktivne politike zapošljavanja za 2011.

Na današnjem okruglom stolu izneta je potreba da se ponovo formiraju lokalni saveti za zapošljavanje koji bi trebalo da definišu lokalnu politiku zapošljavanja I oblikuju je u lokalni akcioni plan. Na taj način bi se stekli uslovi za učešće u programu Ministarstva ekonomije I Nacionalne službe za zapošljavanje, gde bi otvaranje novih radnih mesta lokalne samouprave subvencionisale sa 51%, a ministarstvo sa 49%. Rok za sve radnje je izuzetno kratak, lokalne samouprave na raspolaganju za sve potrebne radnje imaju samo mesec dana, ukoliko imaju interes.

Lokalni akcioni plan zapošljavanja za 2011. godinu Subotica još uvek - nema. Predstavnici grada Subotica na okruglom stolu su izneli da je u toku njegova izrada, kao I to da naš grad ima dobre preduslove za učešće na pomenutom konkursu. Kada pomenuti plan bude izrađen, znaće se koja su to deficitarna zanimanja u gradu, I čije otvaranje bi grad mogao finansirati preko ovog programa.

Sličan okrugli sto biće organizovan za nekoliko dana I u Novom Sadu, gde će biti okupljeni predstavnici svih vojvođanskih samouprava I na kojem će biti jasnije koje lokalne samouprave imaju nameru da same učestvuju u finansiranju otvaranja novih radnih mesta zajedno sa ministarstvom ekonomije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 7 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2059
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.