Komentara: 2
Pregleda: 375

Nisu planirana poskupljenja gasa za domaćinstva, skladišta napunjena

21.08.2024. u 14:52h
Izvor: Agencija "Tanjug"
Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je danas da nisu planirana poskupljenja gasa za domaćinstva u Srbiji do kraja ove godine, dok se za privredu očekuju samo manje promene bez obzira na promenu cene nafte.
Nisu planirana poskupljenja gasa za domaćinstva, skladišta napunjena

Bajatović je naglasio da ne očekuje neke bitne poremećaje po pitanu gasa, da je Srbija obezbedila rezerve gasa, kao i da je napunjeno skladište Banatski dvor.

- Kratko, gas neće poskupiti za domaćinstva. Sigurno, za industriju će to biti mala šetanja bez obzira na promenu cene nafte, ukoliko baš ne bude nekog preterano velikog sukoba na Bliskom istoku između Izraela i Irana, čini mi se da se tu malo stišava. Nafta je čak pala sa 94 dolara za barel na 85. To je dobro jer mi imamo naftnu formulu, tako da na TTF-u na referentnoj berzi gasa sad je oko 390 dolara za 1.000 kubnih metara - rekao je Bajatović za Prvu.

Kada je reč o obezbeđenim rezervnim količinama, kaže da je u Mađarskoj ostalo još 163 miliona kubnih metara gasa za Srbiju od prošle godine.

Izvor: Agencija "Tanjug"
Postavljeno pre 3 časova i 27 minuta
Komentara: 2
Pregleda: 375
Povezane teme

cena gasa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.