Komentara: 0
Pregleda: 7392

Niže cene svinjskog mesa

19.02.2010. u 12:33h
Izvor: RTV Yueco
Niže cene svinjskog mesa

Svinjsko meso u većini subotičkih mesara pojeftinilo je pre nekoliko dana. Neke cene pale su i za 50 dinara po kilogramu, a razlog pojeftinjenja, prema pisanju dnevnog lista “Blic”, jeste niska kupovna moć građana, kao i velika ponuda mesnih proizvoda.

Većina građana, kao što je i očekivano, podržali su sniženje cena mesa, ali su neki od njh rekli da to ipak nije dobro isključivo zbog uzgajivača svinja, koji u ovakvim situacijama nemaju nikakvu dobit.

U mesari “Bata Kole” cene svinjskog mesa snižene su od 5. februara. 1 kg svinjskog buta koštao je 429, a sada je njegova cena 399 dinara. Cena 1 kg svinjskog vrata bila je 390 dinara a sniženja je na 355 dinara, dok je svinjski kare iznosio 390, a sada ga možete kupiti po ceni od takođe 355 dinara.

Iako prodavci kažu da je promet u mesari u blagom porastu od kako su cene snižene, prodaja još uvek nije kao ranije. Da će se trend male tražnje i niskih otkupnih cena svinja beležiti bar u narednih mesec do dva, potvrdio je za “Blic” i Momir Jovanović, predsednik Grupacije klanične industrije Privredne komore Srbije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 7392
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.