Komentara: 0
Pregleda: 2045

Noć muzeja

15.05.2010. u 23:17h
Izvor: RTV Yueco
Noć muzeja

U noći najmasovnijeg kulturnog spektakla, oživele su sve kulturne institucije u gradu. Građani imaju priliku da pored stalnih postavki pogledaju i specijalne izložbe na raznim lokacijama. Publika je sa vodičima, članovima pozorišnog ansambla i studentima akademije, krenula u obilazak pozorišta u izgradnji. U okviru manifestacije Noć muzeja, na gradilištu Narodnog pozorišta prikazan je projekat pod nazivom ‘'Pozorište na gradilištu". Reč je o višemedijskom umetničkom projektu kojim je subotičkoj publici predstavljen novi pozorišni prostori objekta koji se gradi. Subotičani su u tri buduća scenska prostora mogli da pogledaju projekcije predstava koje su nekada voleli i izložbu crteža izvođačkih projekata fasada pozorišne zgrade, kao i da slušaju muziku u izvođenju članova ansambla i njihovih gostiju. Većina Subotičana je zadivljena novoizgrađenim delom pozorišta.

U improvizovanom arhitektonskom studiju na prvom spratu publika je imala priliku da se upozna sa projektom rekonstrukcije zgrade, kao i da vodi razgovor sa autorima. Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić, nakon obilaska objekta, rekao je da veruje da će radovi biti završeni na vreme i mu se dopada kako izgradnja subotičkog teatra napreduje. Pokrajinski sekretar za kulturu Milorad Đurić istakao je da je Subotica grad kulturnih manifestacija i da je došao da se uveri kako teku radovi na pozorištu. Izrazio je zadovoljstvo onim što je video i još jednom istakao da je izgradnja pozorišta jedna od najvećih kulturnih investicija u zemlji. Izložbu slika Augustina Jurige o pozorištu, kao i vrata gradilišta za građane otvorio je predsednik Upravnog odbora Narodnog pozorišta Jožef Kasa. Kasa je rekao da ima čvrsto obećanje predsednika Srbije Borisa Tadića da će projekat biti završen na vreme. Manifestacija noć muzeja počela je u 18 časova u subotičkom muzeju.

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2045
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.