Komentara: 23
Pregleda: 6865

Noć veštica u Subotici

31.10.2011. u 15:42h
Izvor: RTV Yueco
Noć veštica u Subotici

Iako se u Srbiji Noć veštica ne slavi na onaj način kako se to radi u nekim zapadnim zemljama, stanovnici naše zemlje koriste priliku da se 31. oktobra preobuku u svoju omiljenu masku. Subotičani već nekoliko godina u nazad proslavljaju ovu noć u nekim od subotičkih kafića. Noć veštica savršena je prilika da budete bilo ko i bilo šta, bez straha da će vas ljudi čudno gledati i upirati prstom. 

Kao i mnoge stvari koje su poslednjih godina došle sa zapada, Noć veštica iz godine u godinu postaje sve rasprostranjenija među omladinom u Srbiji. Većina nas za ovu noć prvi put je čula kada se pojavio čuveni horor film “Noć veštica” čiji je glavni lik serijski ubica Majkl Majers, koji je dodatno učinio ovu noć aktraktivnijom, koliko god to čudno zvučalo. Od tada pa sve do danas, obeležavanje ove noći pod maskama i kod nas je sve aktraktivnije.

Maske ili kostimi za ovu noć razlikuju se u zavisnosti od toga ko koliko želi da bude aktraktivan. Ipak ukoliko večeras prošetate gradom ili, zavirite u neki od kafića, uglavnom će te sretati ljude u zastrašujućim kostimima.

Neki od Subotičana koriste kostime od prošle godine, neko ih nedaljama unapred pravi, neko kupuje, a ima i onih koji ih iznajmljuju.

Ukoliko odlučite da večeras ipak ostanete kod kuće, jer vas sutra čeka naporni radni dan, ili ukoliko niste uspeli da dođete do kostima, možda je baš ova noć dobra prilika da sa svojim prijateljima pogledate neki od omiljenih horor filmova. Takođe još jedan od načina obeležite ovu noć, jeste da na prozor kuće postavite bundevu sa izrezanim očima i ustima i unutar nje zapalite sveću.

Subotički Q bar večeras organizuje "Halloween Party" i za najbolju masku u Noći veštica nudi vrednu nagradu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 11 meseci
Komentara: 23
Pregleda: 6865
Povezane teme

noć veštica subotica

q bar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.