Komentara: 0
Pregleda: 1790

Nojeva barka na Paliću

20.07.2009. u 17:19h
Izvor: RTV Yueco
Nojeva barka na Paliću

Nojeva barka i ove godine je postavljena na obali Palića, ankerima pribijena za zemlju i pored nje sinoć je održan perfomans kod Jahting kluba.

Ideja organizatora je bila da se predstavi stvarno stanje o ugroženom životu ribljeg i drugog sveta u jezeru. Izvedena je pesma delfina iz Autostoperskog vodiča kroz galaksiju, koja je ođekivala uz klavirsku pratnju na samoj obali.Radioničani “Medijale” su ove godine obavili restauraciju Nojeve barke.

Preoblikovali su je gazom umočenom u drvofiks izvlačili iz „mulja“ barsko bilje, lepili jato riba po pramcu i prozirno zelenim bokovima. Cilj je da Nojeva barka ponovo postane „najfotogeničniji“ detalj palićkih noći u toku festivala.Organizatori kažu da barka predstavlja i mali svetionik u tami nemara prema prirodnom okruženju.

Ideja je da ubuduće sve prisutne upozorava na ekološku katastrofu koja je zadesila jezero. Performans o Paliću osmislili su polaznici Umetničke radionice "Medijala".

Pokrovitelj projekta “Barka” i radionice “Medijala” je Fokus fondacija.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1790
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.