Komentara: 8
Pregleda: 3023

Normalizovano stanje u gradu i okolini

12.12.2012. u 21:24h
Izvor: Radio Subotica
Normalizovano stanje u gradu i okolini

Iako sneg pada od juče u većem delu Srbije, situacija na severu zemlje je stabilna. Male količine snežnih padavina nisu ništa promenile na putevima u okolini Subotice. Zimska služba kompanije "Vojput”obezbedila je prohodnost na celoj putnoj mreži i sada radi na proširenju suženog profila puta trećeg prioriteta, gde ima utabanog snega, da bi se omogućila što bezbednija vožnja učesnicima u saobraćaju. Vozačima se preporučuje opreznost u saobraćaju, upotreba zimske opreme, poštovanje saobraćajne signalizacije i da prilagode brzinu uslovima na putu, a pre svega da ne kreću na duža putovanja bez veće potrebe.

Ekipe zimske službe "Čistoće i zelenila" nastavljaju sa čišćenjem snega, po potrebi, na površinama koje su bile u zavetrini ili nepristupačne. Uglavnom se na trotoare i mesta na kojima se zadržala ledena površina posipa so. Po potrebi se čiste i pešački prelazi, na kojima je u međuvremenu ponovo nanet sneg. Na portirnici Javnog komunalnog preduzeća građanima se besplatno deli industrijska so, u pakovanjima od 3 do 5 kilograma.

Nadležne službe opštine Kanjiža saopštile su da je put izmedju Dolina i Oroma ponovo prohodan od jutros od 10 časova. Na teritoriji Kanjiže ponovo pada sneg i izmedju naseljenih mesta mogu se stvoriti snežni nanosi koji otežavaju saobraćaj. Zbog toga se gradjanima savetuje da ne kreću na put bez preke potrebe.

Grejanje u Subotici u uslovima niskih temperatura je standardno i "Toplana" povećanom potrošnjim gasa održava garantovanu temperaturu u stanovima, kažu u Javnom komunalnom preduzeću. Pojedinačni problemi u zgradama rešavaju se putem dežurne službe prijavom na telefon 548–383 i uglavnom je reč o kvaru na ventilima i vazduširanju radijatora. "Subotička toplana" je iz robnih rezervi dobila 360 tona mazuta, za slučaj da dođe do problema u snabdevanju gasom, a ova količina biće joj isporučena tokom meseca.

Zbog nižih temperatura potrošnja struje je veća za 15 procenata u odnosu na prethodni vikend. Snabdevanje potrošača u gradu trenutno se odvija bez većih problema, saopštavaju nadležni u Elektrovojvodini

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 11 godina i 9 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 3023
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.