Komentara: 0
Pregleda: 1031
Foto

"Northstorm" trka u pravom smislu: takmičari savladavali prepreke po kiši i vetru

03.10.2024. u 08:30h
Izvor: Subotica.com
Drugu "Northstorm" trku na Paliću obeležilo je kišovito i vetrovito, pravo jesenje vreme, koje je gledaocima i posetiocima zadavalo muke, ali je takmičarima u izvesnom smislu to bio poseban izazov i dalo novu motivaciju za savladavanje prepreka. Naši sugrađani iz ekipe " Spatrak Skyrunners" ostvarili su izuzetne rezultate.
"Northstorm" trka u pravom smislu: takmičari savladavali prepreke po kiši i vetru

Oko 750 učesnika uzelo je učešće na ovogodišnjem događaju na Paliću, koje ni kiša ni vetar nisu sprečili da na stazi dugoj 13 km pokažu svoju spretnost i fizčku spremnost pri savladanju brojnih prepreka. 

 - Svako ko je proteklog vikenda "savladao oluju" na Paliću može biti ponosan. Zaista je ova trka nosila jedan poseban izazov. Ove godine je broj učenika bio znatno veći nego prošle, tako da naredne godine očekujemo još više ljudi. Posebno smo ponosni na činenjicu da je na dečjoj trci učestvovalo 250 mališana, uzrasta do 12 godina, što i jeste naš cilj - da pre svega decu i mlade usmerimo na sport, uključimo u naše aktivnosti, tako da oni budu aktivni i u što većem broju se zainteresuju za bavljenje ovim sportom - kaže Nikolas Vuković, jedan od organizatora trke. 

"Northstorm" trka u pravom smislu: takmičari savladavali prepreke po kiši i vetruEkipa subotičkog sportskog udruženje "Skyrunners" u ekipnom plasmanu zauzela je treće mesto, ali su i naši sugrađani u pojedinačnoj konkurenciji ostvarili zapažene rezultate. 

 - Naš tim već ima zapažene rezultate sa različitih takmičenja. Ovog puta imamo veliki broj Subotičana koji su zabeležili izuzetne rezultate, pa tako imamo u muškoj konkurenciji Teodora Kenejreša, koji je zauzeo teće mesto u Apsolutnoj kategoriji, u kategoriji 45+ je Siniša Gredeljević osvojio prvo mesto, dok je Mišo Guljaš zauzeo treću poziciju. Lazar Gredeljević poneo je titulu najbržeg mladog Subotičanina. U konkurenciji žena Nina Bokan izborila je treće mesto u kategoriji do 24 godine, zatim Valentina Kenjereš koja je u kategoriji 25-34 godine zauzela drugo mesto, Jelena Smiljanić je u kategoriji 35-44 godina osvojila treće mesto, kao i Sanja Brćanski u kategorji 45+. Dunja Brćanski ponela je titulu najbrže mlade Subotičanke. 

"Northstorm" trka u pravom smislu: takmičari savladavali prepreke po kiši i vetruTrka održana na Paliću iz godine u godinu psotaje sve značajnija manifestacija u kalendarima sportista koji se bave ovom vrstom sporta, o čemu svedoči i činjenica da je ovogodišnja trka imala i međunarodni ali i porodični karakter. 

 - Među 750 učesnika našli su se i naši gosti iz zemalja u okruženju - Mađarska, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Mekdonija, ali i iz Slovačke, Velike Britanije, Brazila, Rusije... Sve su to učesnici koje smo upoznavali na drugim trkama, ili u čijim smo zemljama mi bili gosti, pa nam sada uzvraćaju posetu. Sem toga, zanimljiv je podatak da su naši osvajači medalja Teodor i Valentina Kenjereš brat i sestra, Siniša i Lazar Gredeljević otac i sin, a Sanja i Dunja Brćanski majka i ćerka. To svedoči o porodičnim vrednostima koje negujemo, odnosno pozitivnom primeru koji roditelji mogu dati deci, ili braća i sestre jedni drugima međusobno. 

Izvor: Subotica.com
NorthStorm OCR #2 - Trka sa preprekama NorthStorm OCR #2 - Trka sa preprekama NorthStorm OCR #2 - Trka sa preprekama NorthStorm OCR #2 - Trka sa preprekama NorthStorm OCR #2 - Trka sa preprekama NorthStorm OCR #2 - Trka sa preprekama NorthStorm OCR #2 - Trka sa preprekama NorthStorm OCR #2 - Trka sa preprekama
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 časova i 58 minuta
Komentara: 0
Pregleda: 1031

Povezane vesti

Povezane teme

northstorm

skyrunners

skajraners

nikolas vuković

trka sa preprekama

trka na paliću

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.