Komentara: 4
Pregleda: 4182

Nova bilingvalna odeljenja

22.05.2012. u 17:23h
Izvor: RTV Yueco
Osnovne škole "Matko Vuković" i "Ivan Goran Kovačić" kao i predškolska ustanova "Naša Radost", od nove škole godine imaće po jedan razred bilingvalne nastave na srpsko-engleskom jeziku. Bilingvalna nastava je projekat Vlade Vojvodine sa British Council-om, koji podrazumeva nastavu na engleskom jeziku na 30 odsto časova. Ono što je činjenica da razlike u nastavnom planu nema, a kao krajni cilj je da se vremenom celokupno školovanje organizuje na bilingvalnom principu.
Nova bilingvalna odeljenja

Bilingvalna nastava nije učenje engleskog jezika, nego učenje na engleskom jeziku. Predmeti koji će se učiti na engleskom jeziku su matemetika, fizika, hemija, biologija i geografija. Bilingualna nastava podrazumeva školovanje od predškolskog do kraja srednjoškolskog obrazovanja, a za sada Univerzitet Kembridž dozvoljava ulazak dece u bilingvalna odeljenja u predškolskoj ustanovi, u prvom razredu, zatim u 6 razredu i prvom razredu Gimnazije.

Cilj ovog projekta jeste da se napravi kompletno bilingualno školovanje, koje nakon srednje škole omogućuje međunarodnu maturu, budućim studnetima, sa kojom mogu da upišu bilo koji univerzitet u svetu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 4
Pregleda: 4182
Povezane teme

bilingvalna nastava

bilingualna odeljenja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.