Komentara: 0
Pregleda: 1285

"Nova misao"

03.02.2010. u 12:45h
Izvor: RTV Yueco
"Nova misao"

U čitaonici Gradske biblioteke, sinoć je, pred mnogobrojnom publikom, predstavljen časopis «Nova misao». Časopis je nastao kao izraz napora da se zaokruži jedan kulturni prostor koji su pokretači nazvali savremeno stvaralaštvo Vojvodine.

Organizatori promocije ovog časopisa bili su Gradska biblioteka, Fondacija Fokus i Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata.

Časopis "Nova misao" čiji je prvi broj izašao u julu prošle godine, bavi se savremenim stvaralaštvom, aktuelnim tokovima u kulturi, pravcima razvoja kulturne politike i drugim važnim oblicima stvaralaštva. Bavi se kulturom na integralan način, a ne posebnim oblastima kao što su književnost ili likovna umetnost. Kulturna scena ovim časopisom postaje bogatija, jer je njegov cilj demetropolizacija kulture. Svaki broj posećen je nekoj od autentičnih i značajnih ličnosti iz oblasti vojvođanske kulture.

Ovaj časopisni projekat, koji svaka dva meseca izlazi na osamdeset kolornih strana u veoma prefinjenom dizajnu, pomogao je Pokrajinski sekretarijat za kulturu koji je u potpunosti stao iz njega. Časopis bi trebalo da da impuls koji će motivisati stvaraoce kulture iz Vojvodine da nastave sa radom.

Zamisao je da se prodaja časopisa «Nova misao» obavlja preko knjižarske mreže, koja u našoj zemlji još uvek nije dovoljno razvijena. U Subotici će se moći nabaviti u knjižari «Plato» kao i u institucijama kulture. Uz svaki broj dobija se cd sa muzikom ili video zapisom.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1285
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.