Komentara: 11
Pregleda: 3995

Nova oprema za ORL ambulantu Opšte bolnice

10.02.2022. u 15:28h
Izvor: Subotica.com
ORL ambulanta Opšte bolnice bogatija je za novu opremu, odnosno ORL radno mesto.
Nova oprema za ORL ambulantu Opšte bolnice

U pitanju je dijagnostičko-terapijski aparat najnovije generacije koji pruža odlične mogućnosti za pregled pacijenata na jednom mestu.

- Sada u ORL ambulanti možemo odmah uraditi mikroskopski i endoskopski pregled uva, endoskopski pregled nosa i nosnog sprata ždrela, kao i endoskopski pregled grkljana - navode iz Opšte bolnice.

Radno mesto opremljeno je kompjuterom i kamerom. Upotrebom fleksibilnog video laringoskopa, koji se nalazi u sklopu aparata, pregled se može snimati, arhivirati i potom pregledati kako bi se uočili detalji koji se na samom pregledu ne vide.

-  Upoređivanjem snimaka pre i posle lečenja može se pratiti stanje i napredak pacijenata. U sklopu opreme, između ostalog, postoji mogućnost ispiranja uva. Oprema obuhvata i stolice za lekara i pacijenta. Stolica za pacijenta može da se postavi i u ležeći položaj, pa je podobna i za ispitivanje otoneuroloških pacijenata - kažu iz Opšte bolnice - Zahvaljujući novoj opremi ubrzaće se dijagnostika oboljenja uva, grla i nosa kod pacijenata i omogućiti kvalitetnije pružanje zdravstvenih usluga.

Nova oprema za ORL ambulantu Opšte bolnice

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 5 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 3995
Povezane teme

opšta bolnica

slobodan puškar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.