Komentara: 0
Pregleda: 2434

Nova rampa Mađara

08.10.2010. u 16:11h
Izvor: Večernje novosti
<p>SVM neće glasati za budžet ako ne bude izdvojen novac za pokrajinsku kasu. Pastor: Ustav preči od na&scaron;ih glasova. Đuri&scaron;ić: Dogovorićemo se.</p>
Nova rampa Mađara

SAVEZ vojvođanskih Mađara ni ove godine neće glasati za budžet, ako njime ne budu predviđena izdvajanja od sedam odsto za pokrajinu.

To je u četvrtak, za "Novosti", najavio lider SVM Ištvan Pastor, čime je otvorio vrata novim turbulencijama u vladajućem bloku uoči glasanja za najvažniji zakon.

Moja poruka stiže na vreme, kako kasnije ne bi bilo nesuglasica i drugačijih tumačenja - objašnjava Pastor. - Ako stremimo evropskim vrednostima, onda novi budžet mora da zadovolji Ustavom predviđeni okvir od sedam odsto za pokrajinski budžet. Mislim da je poštovanje pitanja ustavnosti preče od glasanja za budžet.

Na naše pitanje da li će zatezanje oko plana državne kase ponovo da dovede do sukoba sa DS i partnerima iz vlasti, Pastor kratko odgovara:

- To ne treba da pitate mene.

Nezvanično saznajemo da je Pastor u nedavnom razgovoru i predsedniku Tadiću poručio da neće odustati od svog stava. Ipak, u DS se nadaju da će Mađari "smekšati".

- Siguran sam da će ta obaveza od sedam odsto biti ispoštovana, baš kao i prošle godine, iako SVM ni tada nije glasao za budžet - nada se Marko Đurišić. - Njihova i naša matematika su se razlikovale, ali je to egzaktna nauka i vrlo lako se može proveriti ko je u pravu. Siguran sam da će nesuglasice biti razrešene, i da će i rebalans i budžet biti usvojeni u skladu sa dogovorom koalicije.

Potpredsednica Unije regiona Srbije Suzana Grubješić uvereva nas da će sve biti u redu do dana za glasanje.

Šef izvršnog odbora SPS Branko Ružić podseća da je nepisano pravilo da svi članovi vladajuće koalicije podrže budžet.

On neće da spekuliše šta će biti ako SVM, ipak, ne podigne ruku "za" i kaže da bi u tom slučaju najpre trebalo da se raspravlja unutar koalicije "Za evropsku Srbiju".

Izvor: Večernje novosti
Postavljeno pre 13 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2434
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.