Komentara: 17
Pregleda: 4485

Nova stranka Subotica: "Velika koalicija, dokle više?"

21.06.2013. u 10:30h
Saopštenje Gradskog odbora Nove stranke prenosimo u celosti.
Nova stranka Subotica: "Velika koalicija, dokle više?"

Svedoci smo sveopšteg posrnuća lokalne samouprave u gradu, takozvane “velike koalicije” i demokratije uopšte.

Truli kompromis koji je napravljen prošle godine, ovih dana je doživeo svoj potpuni fijasko. Svi okrivljuju jedni druge, optužuju se i prete različitim “prekomponovanjima” vlasti, a zaboravljaju najvažniju stvar: oni su na izborima dobili mandat od građana da rade u interesu ovoga grada i njegovih stanovnika.

Umesto toga, svu svoju energiju troše da opstanu na vlasti. Gradsku upravu i javna preduzeća koristili su za zapošljavanje partijskih kadrova “velike koalicije” i time su uništili i ono malo produktivnosti i profesionalizma koje je bilo u tim preduzećima.

Danas smo opet svedoci da "stručni" kadrovi nastavljaju da rade na pozicijama direktora ili v.d. direktora javnih preduzeća. Isti su to "direktori" protiv kojih se vode postupci ili njihovi predmeti stoje po fiokama različitih institucija.

Apelujemo na građane da u budućnosti pažljivo zaokružuju glasačke listiće, jer je evidentno da izborna volja građana nije ispoštovana. Ispoštovana je samo ogromna glad za pozicijama u javnim preduzećima i kontrola tokova finansija, trošenje zarad ličnih i stranačkih interesa. Njih rad za dobrobit građana ne interesuje!

Evidentan je raskol u "širokoj" gradskoj koaliciji. Stavovi i mišljenja se polako razilaze, preraspodela "plena" sa raznolikim koalicionim partnerima već postaje nemoguća, pa se traži način da se izbace oni koji ukazaju na nepravilnosti u radu, ali isto tako ne preduzimaju nikakve konkretne korake da se situacija razreši što pre, pre svega u korist građana.

Nakon izveštaja državnog revizora o trošenju budžetskih para, imamo situaciju da isti direktori ili v.d. direktori iz jedne firme prelaze u druge firme i nastavljaju svoj beskrupolozni pohod u pražnjenju i trošenju budžetskog novaca. Kada će tome doći kraj? Koliko im još treba? Koji je to iznos koji zadovoljava apetite profesionalnih "direktora" koje političke organizacije postavljaju da bi građane "pošteno" nagradili za svoj gest zaokruživanja broja na glasačkom listiću.

Mi jesmo mlada stranka, ali imamo jasne ideje, stavove i rešenja i nećemo nemo posmatrati pljačku našeg grada.

Zbog toga upućujemo poziv najodgovornijima u ovom gradu, na čelu sa gradonačelnikom, da prestanu da se bave isključivo sobom i svojom vlasti, i da konačno počnu da rade ono za šta su dobili mandat na izborima. Ukoliko to ne mogu ili ne umeju, bilo bi pravedno da raspišu nove lokalne izbore i prepuste građanima da prepoznaju nove ljude, nove ideje i Novu stranku.

Postavljeno pre 11 godina i 4 nedelje
Komentara: 17
Pregleda: 4485
Povezane teme

nova stranka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.