Komentara: 5
Pregleda: 2570

Nove cene Toplane

30.11.2010. u 17:29h
<p>Grejanje poskupljuje sutra u proseku za 9,9 odsto. Odluku o promeni cenovnika na cene JKP "Subotička toplana" donelo je Gradsko veće na dana&scaron;njoj sednici. Fiksni deo koji korisnici plaćaju poskupeće za &scaron;est odsto, a varijabilni za 12 odsto. Varijabilni deo cene čine tro&scaron;kovi energenata koji se koriste u proizvodnji toplotne energije, a svi ostali tro&scaron;kovi predstavljaju fiksne tro&scaron;kove.</p>
Nove cene Toplane

Većina Subotičana smatra da grejanje ne bi trebalo da poskupi. Plate ostaju isti, a troškovi života svakog dana rastu, kažu građani.

Korisnici grejanja u stanovima će plaćati fiksni deo 24,90 dinara po kvadratnom metru, poslovni potrošači 338,64 i poslovni potrošači van privrede 278,88 dinara po kilovat času. Fiksni deo se plaća godinu dana. Varijabilni deo se plaća za vreme isporuke toplotne energije i za stambene potrošače će da iznosi 4,0 dinar po kilovat času, poslovni potrošači 6,80, a poslovni potrošači van privrede 5,60 dinara po kilovat času.

U lokalnoj samoupravi odobreno povećanje cena obezbeđuje stabilno funkcionisanje sistema, i uz odgovarajuću naplatu od korisnika usluga, i redovno izmirenje obaveza prema Srbijagasu odnosno NIS-u.U proteklih nekoliko meseci i ostali veći gradovi u Srbiji su povećali cene svojih usluga. Beograd i Novi Sad koji još uvek cene utvrđuju po m2, sa plaćanjem tokom cele godine su povećali cene za 30 %.

 

Postavljeno pre 13 godina i 10 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 2570
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.