Komentara: 0
Pregleda: 9444

Nove dozvole i registarske tablice

18.01.2010. u 21:17h
Izvor: RTV Yueco
Nove dozvole i registarske tablice

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić najavio je da će uskoro početi izdavanje novih saobraćajnih dozvola i registarskih tablica za vozila. Dačić je istakao da to spada u jedan od prioritetnih zadataka policije u 2010. godini.

Nove registarske tablice biće rađene po evropskim standardima, na njihovoj levoj strani biće plavo polje u kome treba da bude oznaka države Srbije (SRB), a biće ostavljen prostor i za oznaku EU, kada Srbija postane članica EU.

Na tablici, kako je planirano, biće crveni štit sa belim krstom i četiri ocila, ispod kojeg će ćirilicom biti ispisana oznaka registarskog područja.Registarska oznaka biće ispisana i latinicom, ali velikim slovima pored plavog polja, a umesto kombinacije četiri do šest brojeva, kao sada, registarska oznaka će se sastojati od tri ili četiri cifre i kombinacije slova.

U kombinaciju ulaze sva srpska latinična slova, kao i slova W, X i Y, dok novinu predstavlja i registraciona nalepnica, koja će biti zalepljena na vetrobransko staklo. Predviđeno je da se uvede i 18 novih registracionih oznaka za gradove u Srbiji, pa će ih ukupno biti 59.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 9444
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.