Komentara: 1
Pregleda: 5361

Nove parking zone u Subotici i manje kazne za zaboravne

16.10.2009. u 03:46h
Izvor: Dnevnik "Danas"
<p>Prema novoj odluci o parkiranju, Subotica će imati jo&scaron; nekoliko novih parking zona u najužem centru grada, a zatvoreni sistem parkiranja, odnosno naplatne rampe na parkinzima u centru i kod gradske pijace se ukidaju.</p>
Nove parking zone u Subotici  i manje kazne za zaboravne

Novom odlukom smanjena je i cena doplatne karte, odnosno kazne za neplaćanje parkinga, sa oko 1.139 na 790 dinara. Takođe, jedna od najčešćih primedbi građana da karta kupljena u višoj, crvenoj zoni ne važi u nižoj, žutoj, sada je uvažena, te će u okviru plaćenog vremena u crvenoj građani moći parkirati u obe zone. I intervencije pauka bi trebalo da budu mnogo ređe, jer će se zbog nepropisnog parkiranja ubuduće primenjivati sistem „lisica" - pogrešno parkirano vozilo neće odnositi pauk, već će se na točkove automobila postavljati mehanizam koji će ga blokirati, a na poziv vlasnika, radnici parkinga će dolaziti da ga deblokiraju, uz prethodno plaćenu kaznu.

Za mnoge Subotičane koji često odlaze u Mađarsku važna je još jedna novina - zahvaljujući sporazumu dva grada, karte za parkiranje za Segedin moći će se kupiti u Subotici, što važi i obrnuto, za građane Segedina koji dolaze u Suboticu, a što će pojednostaviti problem parkiranja i za jedne i za druge.

- Sve ove mere, kao što je uvođenje novih zona i sistema naplate, odnosno parkiranja imaju za cilj da reše komunalni nered u centru grada. Nastojali smo da pronađemo efikasnija i racionalnija rešenja tamo gde je dosad bilo primedbi i problema, i verujemo da će se efekti vrlo brzo osetiti - kaže direktor JKP Parking Akoš Ujhelji.

On je na jučerašnjoj konferenciji za štampu saopštio da je ovo preduzeće u prvih devet meseci imalo prihod od 70 miliona dinara, od čega je trećina tih sredstava otišla u investicije, izgradnju novih parking mesta i izgradnju auto-depoa za teretna vozila. Izgradnja depoa je u pripremnoj fazi, odnosno, trenutno se izvode pripremni zemljani radovi, dok je projekat podzemne garaže, koja bi trebalo da bude jedna od najvećih u gradu, u fazi izrade tehničke dokumentacije.

Izvor: Dnevnik "Danas"
Postavljeno pre 14 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 5361
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.