Komentara: 8
Pregleda: 11574

Nove registarske tablice počele da se izdaju

06.01.2011. u 14:40h
Izvor: RTV Yueco
<p>U Subotici je u prva tri dana izdato oko stotinu novih registarskih tablica za automobile. U Policijskoj upravi danas nismo primetili veće gužve, a procedura je trajala petnaestak minuta po vozaču. Istovremeno je počelo i izdavanje novih vozačkih dozvola za one koji su tek položili vozački ispit, a vozači sa starim dozvolama imaće rok da ih zamene do 2014 godine.</p>
Nove registarske tablice počele da se izdaju

Nikola Stipanović iz Bajmoka već 25 godina ima svoju firmu za registraciju automobila. Izdavanje novih tablica donelo je i nova pravila za njegov posao. Nikola od sada mora imati overenu punomoć u sudu ili opštini za registraciju u ime drugih lica, a usput mora poplaćati 12 raznih taksi.

Na šalterima Policijske uprave Subotica nismo zatekli veću gužvu. Desetak ljudi čekalo je u redu. Kada dođete u zgradu policije na šalteru će biti proverena potrebna dokumentacija, nakon čega ćete biti upućeni u jednu od tri kancelarije gde će službenici odraditi svoj deo posla. Današnja procedura po jednom klijentu trajala je 10-15 minuta. Dobićete nove tablice, nalepnicu i potvrdu koja zamenjuje saobraćajnu dozvolu. Dozvola se štampa u Beogradu i službenici će vas pozvati da je preuzmete kada bude završena. U Policijskoj upravi Subotica sa današnjim danom biće izdato preko 100 novih registarskih oznaka. Ista procedura važi u svim gradovima Srbije.

Nove tablice će vas koštati 2.000 dinara, koliko i nova saobraćajna dozvola, dok će nalepnica za vetrobran koštati 400 dinara. Do kraja godine svi automobili u Srbiji će imati nove tablice. Ukoliko vam se ne sviđa raspored brojki i slova na tablicama, možete da izaberete vašu slovnu ili brojčanu kombniaciju u skladu sa pravilnikom. Interesovanja je i bilo, ali su svi odustali od te ideje kada su čuli da ta osobenost košta između 80 i 120 hiljada dinara. Inače, danas je izdata i prva probna vozačka dozvola za one vozače koji su tek položili vozački ispit i koja će trajati godinu dana.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 8 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 11574
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.