Komentara: 2
Pregleda: 3424

Nove tablice ne otežavaju plaćanje parkinga

11.01.2011. u 20:53h
Izvor: RTV Yueco
Nove tablice ne otežavaju plaćanje parkinga

Uvođenje latiničnih slova ć,č,ž,š i đ na novim registarskim tablicama u mnogim gradovima u Srbiji otežali su SMS plaćanje parkinga. U Subotičkom parkingu kažu da se nove tablice koriste tek nedelju dana i da za sada nisu imali većih problema. Sa druge strane, ukoliko neko ima stanarsku kartu za ovu godinu, a uzeo je nove tablice, treba da što pre da javi subotičkom parkingu, kako bi se dokumenta ispravila i da ne bi imao problema sa kontrolom.

Latinična slova Đ, Ć, Č, Š koja se od ove godine mogu naći na registarskim oznakama za sada nisu stvorila probleme vozačima u Subotici. Problemi mogu nastati ukoliko mobilni telefoni ne podržavaju pomenuta slova sa kvačicom. U tom slučaju trebalo bi da se ukuca najbliže slovo onome u njihovoj registarskoj oznaci.

U Parkingu kažu da se sistem uhodava i da ukoliko bude problema u hodu će se rešavati. Kontrolori će u narednom periodu biti oprezniji i pre nego što nekome izdaju kaznu proveriće da li je poslat SMS.

Do kraja januara i invalidi mogu da izvade besplatne potvrde da ne plaćaju parking. Bitno je da imaju važeću saobraćajnu dozvolu .Ukoliko su promenili registarske tablice ili prodaju vozilo treba promenu da jave nadležnoj službi.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 8 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3424
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.