Komentara: 7
Pregleda: 3604

Novi CTG aparati i veći broj lekara u Dispanzeru za žene

01.09.2022. u 10:45h
Izvor: Subotica.com
Dispanzer za žene odnedavno je bogatiji za tri nova, savemena ctg aparata zahvaljujući kojima je omogućeno efikasnije praćenje trudnica i beba u poslednjim nedeljama trudnoće.
Novi CTG aparati i veći broj lekara u Dispanzeru za žene

Stari i dotrajali crtg aparati zamenjeni su novim, savremenim aparatima koji omogućavaju preciznije praćenje majke i bebe u poslednjim nedeljama trudnoće.

Osim što prate kontrakcije materice i srčane tonove ploda u završnim nedeljama trudnoće, ovi savremeni ctg aparati mogu da urade ekg trudnici, da izmere saturaciju kiseonika, odnosno telesnu temeraturu kod majke - objašnjava dr Tatjana Popović, načelnik Službe za zdravstvenu zaštitu žena i dece u Domu zdravlja. 

Novi CTG aparati i veći broj lekara u Dispanzeru za ženeNa jesen će Dispanzer za žene dobiti i novi ultrazvučni aparat, čime će praćenje trudnica biti podignuto na još viši nivo.

U oktobru treba da nam stigne vrhunski ultrazvučni aparat za koji je Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo izdvojio čak 6,7 miliona dinara - najavljuje dr Popović i dodaje da se o pacijentkinjama sada brine veći broj lekara  - U poslednjih 6 meseci dobili smo pojačanje, jer su se dve koleginice vratile sa specijalizacije. Sada u Dispanzeru za žene radi 7 ginekologa što je zadovoljavajući broj lekara. Termina ima i pacijentkinje mogu zakazati pregled. U narednom periodu našem timu će se pridružiti još 3 lekara. 

Novi CTG aparati i veći broj lekara u Dispanzeru za žene

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 3604
Povezane teme

ginekologija

dispanzer za žene

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.