Komentara: 0
Pregleda: 3954

Novi film Srđana Olmana: K2 – poslednji uspon

09.12.2009. u 16:29h
Izvor: RTV Yueco
Novi film Srđana Olmana: K2 – poslednji uspon

"K2 – poslednji uspon“, novi dokumentarni film novinara Yu Eco televizije Srđana Olmana biće premijerno prikazan u nedelju od 21 čas na Otvorenom univerzitetu. Film govori o tragičnoj pogibiji subotičkog alpiniste Drena Mandića prilikom pokušaja osvajanja jednog od najtežih planinskih vrhova na svetu. Olmanu i njegovoj ekipi, koju čine Dragan Čukanović i Radivoj Paroški, ovo je drugi autorski dokumentarac, nakon ostvarenja „Pruga“ s početka godine.

Autor filma, Srđan Olman, pred sebe je stavio zadatak da od zaborava sačuva ime, lik i delo jednog velikog sportiste, čoveka i našeg sugrađanina Drena Mandića koji je život izgubio 1. avgusta 2008. pokušavajući da sa svojim kolegama – alpinistima osvoji jedan od najtežih planinskih vrhuva na svetu – K2 u Pakistanu. Rezultat višemesečnog truda je 45-ominutni film „K2 – posledni uspon“

U filmu govore oni koji su Drena poznavali, oni koji su sa njim učestvovali u ekspedicijama, njegovi najbliži i oni koje je njegova smrt zatekla i duboko potresla.

Pored Olmana, u izradi filma učestvovali kamerman Radivoj Paroški i montažer Dragan Čukanović. To je ista ekipa koja je ostavila dobar utisak svojim filmom „Pruga“, koji je premijerno prikazan pre pola godine. Nesebičnu pomoć u realizaciji ovog filma pružilo je gradsko veće – resor za sport, omladinu i turizam.

Premijera filma „K2 – poslednju uspon“ zakazana je za nedelju, 13. decembar u 21 čas u Afiteatru Otvorenog univerziteta. Taj dan, da je Dren preživeo svoju poslednju ekspediciju, bio bi njegov 33. rođendan.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3954
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.