Komentara: 1
Pregleda: 4285

Novi inkubatori u Opštoj bolnici Subotica

20.04.2012. u 18:12h
Izvor: RTV Yueco
Opšta bolnica Subotica je danas zvanično primila dva nova inkubatora u okviru akcije „Bitka za bebe“ Fonda B92. Bolnica trenutno ima 10 inkubatora, od kojih je 5 starije od 15 godina, a od 5% ukupnog broja pacijenata koji dnevno borave na neonatološkom odeljenju, inkubatori su skoro u svakodnevnoj upotrebi.
Novi inkubatori u Opštoj bolnici Subotica

U okviru akcije „Bitka za bebe“ preduzeće „Al Pack d.o.o.“ iz Subotice i Javno preduzeće „Vojvodinašume“ su Opštoj bolnici Subotica donirali dva inkubatora. Kako ističu direktori ovih firmi, obe firme vode društveno odgovorno poslovanje i ističu brigu o najmlađim sugrađanima kao prioritet svakog odgovornog društva.

Predstavnici Opšte bolnice Subotica ističu da su u akciji „Bitka za bebe“ dobili ukupno 3 inkubatora- sada su dobijena 2, u za nekoliko dana se očekuje i treći. Najčešću potrebu za inkubatorom imaju prevremeno rođene bebe, ali i sve bebe koje imaju takve probleme koji zahtevaju terapiju intenzivnog lečenja, ili izolaciju, čime se povećava broj dece kojima je inkubator neophodan. Po rečima pomoćnice direktora za operativna pitanja i organizaciju, neonatologa dr Branke Milisavljević, u proseku dnevno inkubator koristi 5 beba, mada se ovaj broj svakodnevno menja.

Akcija humanosti se nastavlja večeras na „Večeri humanosti- dodela inkubatora“ i akcijom „Most na suhom“, te prikupljanjem priloga za odeljenje neonatologije Opšte bolnice Subotica. Humanitarno veče će biti održano večeras od 20 časova u Maloj gostioni na Paliću.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 4285
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.