Komentara: 1
Pregleda: 2871

Novi pasoš, stari pasoš

12.12.2009. u 19:29h
Izvor: RTV Yueco
Novi pasoš, stari pasoš

Stari, plavi pasoši Savezne Republike Jugoslavije važiće do kraja 2010. godine, pošto je Skupština Srbije usvojila danas izmene i dopune Zakona o putnim ispravama.

Osnovni motiv za predložene izmene je, prema navodima predlagača, to što treba rešiti pitanje izdavanja putnih isprava državljanima Srbije koji žive i rade u inostranstvu jer zbog udaljenosti konzulata i nešto dužeg procesa izdavanja nisu svi uspeli da izvade nove biometrijske pasoše.

Izmenama zakona utvrđeno je i produžavanje važenje pasoša za decu, tako da za decu do tri godine pasoš umesto dve godine važi tri godine, a za decu od tri do 14 godina predloženo je da pasoš važi pet godina.

Iako je važenje starih pasoša produženo građanima Srbije, koji imaju te pasoše, za putovanje u zemlje Šengenske zone biće potrebne vize, dok oni koji imaju nove biometrijske pasoše mogu putovati bez viza od 19. decembra ove godine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2871
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.