Komentara: 1
Pregleda: 2672

Novi pravilnik o medicinsko tehničkim pomagalima

21.11.2012. u 15:02h
Izvor: RTV Yueco
Udruženje „Centar za pravi život“ u saradnji sa Udruženjem amputiranih i rođenih sa malformacijama juče je svojim članovima oranizovalo predavanje na temu „Novi pravilnik o medicinskim i tehničkim pomagalima“.
Novi pravilnik o medicinsko tehničkim pomagalima

Sa sadržajem Novog pravilnika, koji je stupio na snagu u junu ove godine upoznao ih je načelnik Odeljenja za zdravstveno osiguranje subotičke filijale Republičkog fonda za zdravstvo, Miroslav Marković.

Dejan Dokić iz Udruženja „Centar za pravi život“ kaže da je do sada invalidska kolica menjao na svakih 5 godina. U tom periodu kako kaže, uglavnom nije bilo većih kvarova.

Najznačajnije izmene koje donosi Novi pravilnik o medicinsko tehničkim pomagalima odnose se na produženje roka važenja OPP obrazaca, tj. naloga za medicinsko tehnička pomagala. Njihov rok važenja sada je 90 dana od dana propisivanja lekara određene specijalnosti.

Za određene grupe medicinsko tehničkih pomagala produženi su rokovi trajanja tih pomagala. Posle isteka roka sada je predviđen remont pomagala, kada se vrši zamena svih dotrajalih delova. Takođe, došlo je do produžavanja minimalnog roka trajanja pomagala za još 2 godine.

Novi pravilnik o medicinsko tehničkim pomagalima

Predviđeno je da u tom roku osiguranici mogu dobiti korišćeno pomagalo, a ukoliko u određenoj filijali ne postoji takvo pomogala na zalihama, dobijaju novo. Dotrajalim pomagalom smatra se ono, koje je po oceni servisera preko 51 odsto pohabano.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2672
Povezane teme

centar za pravi život

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.